Home » News » Directeuren van Coinbase aangeklaagd voor het dumpen van aandelen, een besparing van $ 1 miljard

Directeuren van Coinbase aangeklaagd voor het dumpen van aandelen, een besparing van $ 1 miljard

News Team

Coinbase Inc. Voorzitter en Chief Executive Officer Brian Armstrong, bestuurslid Marc Andreessen en andere functionarissen vermeden meer dan $ 1 miljard aan verliezen door voorwetenschap te gebruiken om aandelen te verkopen binnen enkele dagen na de openbare notering van het cryptocurrency-platform twee jaar geleden, voordat slecht nieuws het aandeel deed stijgen prijsdaling, volgens een rechtszaak aangespannen door een investeerder.

Het bestuur van het bedrijf gebruikte een zogenaamde directe notering in plaats van een meer typische beursintroductie en verkocht snel $ 2,9 miljard aan aandelen voordat het management van Coinbase later “materiële, negatieve informatie onthulde die het marktoptimisme vernietigde vanaf de eerste kwartaalcijfers van het bedrijf”. volgens de klacht die maandag werd ontsloten bij de Delaware Chancery Court.

“Binnen vijf weken daalden die aandelen met meer dan $1 miljard in waarde en kelderde de marktkapitalisatie van Coinbase met meer dan $37 miljard”, beweerde de investeerder, Adam Grabski, die zei dat hij Coinbase-aandelen sinds april 2021 bezit.

Armstrong verkocht $ 291,8 miljoen aan Coinbase-aandelen als onderdeel van de directe notering, volgens de klacht, terwijl Andreessen’s durfkapitaalbedrijf, Andreessen Horowitz, $ 118,6 miljoen aan aandelen dumpte.

“Als de meest populaire en enige beursgenoteerde crypto-uitwisseling in de VS, zijn we soms het doelwit van frivole rechtszaken”, zei Coinbase in een verklaring per e-mail. “Dit is een voorbeeld van een van die waardeloze beweringen.”

De zogenaamde afgeleide klacht die namens het bedrijf is ingediend, streeft naar de teruggave van “onrechtmatig verkregen winsten” van Armstrong en Andreessen, samen met president Emilie Choi, Chief Financial Officer Alesia Hass, Chief Accounting Officer Jennifer Jones en voormalig Chief Product Officer Surojit Chatterjee en bestuursleden Frederick Ersham, Fred Wilson en Kathryn Haun.

De zaak is afgeleid van Grabski namens Coinbase Global Inc. v. Andreessen, zaak nr. 2023-0464-KSJM, Court of Chancery, State of Delaware.

Source: https://buystocks.co.uk/news/coinbase-executives-sued-for-dumping-stock-saving-1-billion/