Home » News » Diversifieer je portefeuille met deze 3 telecomaandelen: T, CMCSA en TMUS

Diversifieer je portefeuille met deze 3 telecomaandelen: T, CMCSA en TMUS

Telecomaandelen fungeren vaak als veilige havenbedrijven in tijden van toegenomen marktvolatiliteit en betalen forse dividenden. Wat zijn de 3 beste telecomaandelen om in april te kopen?

Telecomaandelen staan bekend om het uitkeren van een hoog dividend en zijn aantrekkelijk voor veel conservatieve beleggers vanwege hun status van veilige haven in tijden van verhoogde marktvolatiliteit. Dit zijn drie namen om aan een portfolio toe te voegen om diversificatievoordelen te verkrijgen: AT&T, Comcast en T-Mobile USA.

AT&T

AT&T is een telecommunicatiegigant uit de Verenigde Staten die zowel lokaal als internationaal media- en technologiediensten aanbiedt. De aandelenkoers daalde iets meer dan 5% YTD, maar beleggers weten dat AT&T zijn aandeelhouders beloont met een flink dividend.

Het dividendrendement voor 2022 is 7,2% en het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen een K/W-ratio van 8,01.

Comcast

Comcast is een media,- entertainment,- en communicatiebedrijf uit Philadelphia, Pennsylvania. Er werken bijna 200.000 mensen en het werd opgericht in 1963.

Comcast opereert met een brutowinstmarge van 66,96% en de ondernemingswaarde heeft $315,93 miljard bereikt. Het toekomstige dividendrendement is 2,26% en het vijfjaars CAGR-percentage is 12,7%.

Bijna alle analisten hebben een koopadvies voor de aandelenkoers van Comcast. Van de 41 analisten hebben er 35 een koopadvies gegeven en 4 een neutraal. Slechts twee analisten hebben een verkoopadvies uitgebracht.

Meest recent handhaafde Barclays Capital zijn koopadvies met een koersdoel van 56 dollar per aandeel. Hetzelfde deed Morgan Stanley, alleen is het koersdoel iets hoger, op $60/aandeel.

T-Mobile VS

T-Mobile is actief in de draadloze telecommunicatiediensten en bedient meer dan 100 miljoen klanten. Het bedrijf heeft een brutowinstmarge van 56,85% in de afgelopen twaalf maanden, 11,85% hoger dan de sectormediaan.

De jaarlijkse omzetraming voor de fiscale periode eindigend op december 2022 is $81,44 miljard, en de aandelenkoers is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Tegen de huidige marktprijs wordt het bedrijf gewaardeerd op $158,02 miljard en de ondernemingswaarde op $260,21 miljard.