Home » News » Dow Jones bereikt recordhoogte nu cyclische aandelen schitteren te midden van technologische rotatie.

Dow Jones bereikt recordhoogte nu cyclische aandelen schitteren te midden van technologische rotatie.

28 August 2024 Door News Team

De Dow sloot maandag op recordhoogtes, omdat cyclische aandelen, waaronder financiële instellingen, weer populair waren nu er minder technologie wordt verhandeld ter voorbereiding op de algemeen verwachte renteverlaging door de Federal Reserve volgende maand.

Om 16:00 ET (21:00 GMT) steeg de Dow Jones Industrial Average met 0,16%, of 65 punten, naar een record van 41.240,52. De NASDAQ Composite sloot 0,8% lager, de S&P 500 daalde met 0,3%.

Tech struikelt te midden van rotatie uit groeiaandelen; Apple maakt productlanceringsdatum bekend; Nvidia (NASDAQ: NVDA) winstcijfers deze week verwacht

Tech begon de week met een achterstand, omdat investeerders zich terugtrokken uit de groeisectoren van de markt. Nvidia daalde bijvoorbeeld met 1% in afwachting van de kwartaalcijfers die deze week worden gepubliceerd.

Apple (NASDAQ: AAPL) noteerde een lichte stijging omdat de verwachtingen voor de aankomende productlancering van de iPhone-maker op 9 september toenemen. Veel mensen verwachten dan dat de maker nieuwe iPhones en Apple Watch-modellen zal onthullen.

Naast de daling van chipaandelen daalde ook Micron Technology Inc (NASDAQ: MU) met meer dan 3% nadat Needham het koersdoel voor het aandeel verlaagde van $150 naar $140, waarbij bezorgdheid over de vraag werd aangevoerd.

Op het gebied van Chinees technologienieuws daalde PDD Holdings Inc DRC (NASDAQ: PDD) met 28% nadat de omzet over het tweede kwartaal lager uitviel dan de analisten hadden verwacht.

De daling in de technologiesector komt doordat cyclische sectoren, waaronder de financiële sector, maandag hun hoogste punt in 52 weken bereikten. Deze sectoren stegen vanwege de verwachting dat deze aandelengroep aanzienlijk zou profiteren van renteverlagingen.

Elders daalde Boeing Co (NYSE: BA) bijna 1% nadat NASA meldde dat twee astronauten die vastzaten in een baan om de aarde in het interne ruimtestation, volgend jaar februari zullen terugkeren op een door SpaceX bemande vlucht na problemen met de nieuwe capsule van Boeing.

PCE-inflatie op komst nu de verwachtingen voor een renteverlaging in september toenemen

Deze week zal de Fed, die afhankelijk is van data, rekening moeten houden met een reeks economische indicatoren voorafgaand aan het rentebesluit in september. Hieronder vallen onder meer het herziene BBP-rapport voor het tweede kwartaal van het ministerie van Handel en het uitgebreide Personal Consumption Expenditures (PCE)-rapport, waarin de door de Fed geprefereerde inflatiemaatstaf, de PCE-prijsindex, is opgenomen.

“Het desinflatieproces zet door en we schatten nu dat de kern-PCE-inflatie op jaarbasis 1,9% bedraagt over 3 maanden tot en met juli, een daling ten opzichte van 3,9% in mei”, aldus Morgan Stanley in een bericht op maandag.

De inflatiecijfers worden nauwlettend in de gaten gehouden, hoewel recente uitspraken van beleidsmakers van de Fed erop duiden dat de focus van de Fed is verschoven naar de risico’s op de arbeidsmarkt en dat de inflatie dichtbij genoeg ligt om vanaf volgende maand de rente te kunnen verlagen.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei vrijdag dat “de tijd is gekomen” om de Fed Funds-doelrente te verlagen en dat “de opwaartse risico’s van inflatie zijn afgenomen.” De opmerkingen leken een renteverlaging tijdens de vergadering van de Fed op 18 september zo goed als te garanderen, wat de eerste verlaging van die aard zou zijn in meer dan vier jaar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dow-in-record-close-as-cyclical-stocks-shine-amid-tech-rotation/