Home » News » Duitse toezichthouders onderzoeken de automatische piloot functie van Tesla

Duitse toezichthouders onderzoeken de automatische piloot functie van Tesla

Regelgevende instanties onderzoeken momenteel een automatische piloot die is geïntroduceerd door Tesla, fabrikant van elektrische voertuigen.

Media-outlet Bild am Sonntag heeft gemeld dat het Kraftfahrt-Bundesamt (Federal Motor Transport Authority) momenteel de automatische piloot functie van Tesla onderzoekt.

Tesla heeft onlangs het geautomatiseerde rijstrookwisselsysteem geïntroduceerd, bekend als Autopilot, om zijn voertuigen nog efficiënter te maken.

De Duitse regelgevende instantie bekijkt momenteel echter of het veilig is om op Duitse wegen te gebruiken. Het rapport voegde eraan toe dat de autoriteiten in gesprek zijn met hun collega's in Nederland over de recente upgrade.

Het Nederlandse voertuigagentschap is verantwoordelijk voor de goedkeuring van het voertuiggebruik in heel Europa. Op dit moment zijn er geen opmerkingen van Tesla of de Duitse federale motortransportautoriteit.

Deze laatste ontwikkeling is geen geïsoleerd incident, waarbij Tesla's nieuwste functie wereldwijd steeds meer onder de loep wordt genomen na een reeks dodelijke ongevallen.

De National Highway Traffic Safety Administration in de Verenigde Staten is vorige week begonnen met haar tweede onderzoek naar een mogelijke storing van de Autopilot. Dit komt naar aanleiding van klachten van gebruikers over fantoombreuk bij hoge snelheid.

De aandelen van Tesla zijn met meer dan 2% gedaald sinds de Amerikaanse markt een paar uur geleden openging. Op moment van schrijven handelt TSLA op $856,98, aangezien het tot nu toe meer dan 19 punten heeft verloren.

De aandelenkoers van het bedrijf heeft sinds het begin van het jaar enorm ondermaats gepresteerd. Year-to-date heeft TSLA meer dan 28% van zijn waarde verloren. Het begon het jaar met handel rond $1.200 per aandeel, maar staat momenteel rond de $850 per aandeel.

Vorige maand is de Duitse Federale Motor Transport Autoriteit een apart onderzoek gestart naar mogelijke veiligheidsrisico's van het touchscreen in de middenconsole van verschillende Tesla-modellen. Als de onderzoeken doorgaan, kunnen de aandelen van Tesla de komende weken en maanden nog meer verliezen lijden.