Home » News » Europese aandelen bleven gemengd terwijl de markten wachten op een besluit van de Fed; H&M 10% korting

Europese aandelen bleven gemengd terwijl de markten wachten op een besluit van de Fed; H&M 10% korting

News Team

De Europese aandelen waren woensdagochtend gemengd, terwijl de mondiale markten vooruitkijken naar het laatste monetaire beleidsbesluit van de Amerikaanse Federal Reserve en de bedrijfswinsten verteren.

De regionale Stoxx 600 stond om 11.00 uur Londense tijd plat en daalde ten opzichte van eerdere winsten. De index sloot dinsdag op het hoogste punt in twee jaar. De sectorbewegingen waren beperkt: de banken stegen met 0,8%, terwijl de detailhandelsaandelen met 1,9% daalden.

Voor de opening werd een stroom bedrijfsresultaten vrijgegeven van de farmaceutische bedrijven Novo Nordisk en Novartis, bank Santander en detailhandelaar H&M.

De aandelen van Novo Nordisk stegen in de vroege handel met meer dan 3% voordat de winst werd ingekort, nadat het Deense bedrijf de verwachtingen overtrof te midden van de stijgende vraag naar afslankmedicijnen Wegovy en diabetesgeneesmiddel Ozempic.

H&M daalde ondertussen met 10% omdat het een verrassende aankondiging deed van een nieuwe CEO en een operationele winstvoorspelling miste.

Volgens de CME FedWatch-tool heeft de Fed-futuresmarkt een waarschijnlijkheid van bijna 98% ingeprijsd dat de centrale bank de rente deze maand ongewijzigd zal laten.

Beleggers zullen zoeken naar aanwijzingen over verschuivingen in het beleidsstandpunt van de centrale bank in haar verklaring na de vergadering en in de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell.

De markten in Azië en de Stille Oceaan daalden vooruitlopend op het rentebesluit van de Fed, en nadat beleggers een hele reeks economische gegevens uit de hele regio, waaronder China en Australië, hadden beoordeeld.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-mixed-as-markets-await-fed-decision-hm-down-10/