Home » News » Europese aandelen dalen vooruitlopend op het beleidsbesluit van de ECB.

Europese aandelen dalen vooruitlopend op het beleidsbesluit van de ECB.

News Team

Europese aandelen daalden dinsdag vooruitlopend op de Amerikaanse inflatiegegevens van deze week en een monetairbeleidsbesluit van de Europese Centrale Bank, terwijl het diagnostische bedrijf Biomerieux op weg was naar zijn beste dag in meer dan twee jaar op basis van een nieuw strategisch plan.

De pan-Europese STOXX 600-index daalde met 0,2% vanaf 08.38 uur GMT, na maandag zijn sterkste sessie in meer dan twee weken te hebben behaald.

Handelaren hielden zich verre van grote weddenschappen in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers van woensdag en het besluit van de ECB van donderdag, dat de vooruitzichten voor renteverlagingen zou kunnen bepalen.

“Beleidsmakers (in Europa) zullen behoorlijk opgelucht zijn als ze zien dat de zaken weer op de rails zijn… zodat ze het zich kunnen veroorloven om te wachten. Daarom denken we dat een renteverlaging in april onwaarschijnlijk is”, zegt Maximilian Kunkel, CIO Duitsland en GFIW bij UBS Mondiaal Vermogensbeheer.

Op de dag zelf waren de banken in de eurozone weinig veranderd nadat uit een enquête van de ECB bleek dat kredietverstrekkers afgelopen kwartaal voor het eerst in ruim twee jaar de lat voor hypotheekgoedkeuringen hadden verlaagd. Toch bleef de vraag naar krediet dalen als gevolg van de hoge financieringskosten en een stagnerende economie.

Gegevens over het geheel genomen wijzen niet op een ineenstorting van de kredietverlening en de economische activiteit in de eurozone wijst op stabilisatie, aldus Kunkel.

BP (NYSE: BP) steeg met 1,8% en zorgde voor een winst van 0,8% in de olie- en gassector, nadat de Britse oliegigant had voorspeld dat de upstream-productie van zowel olie en gas als koolstofarme energie in het eerste kwartaal hoger zou zijn dan de voorgaande jaren. voorgaande drie maanden.

De sector basisgrondstoffen steeg met bijna 1,4%, terwijl de koperprijzen in Shanghai op recordhoogten handelden dankzij optimisme rond positieve fabrieksgegevens uit de grote economieën.

Biomerieux steeg met 7,4% naar de top van de benchmarkindex nadat het Franse bedrijf een positieve organische groei over het eerste kwartaal rapporteerde en een nieuw strategisch plan presenteerde.

Amplifon daalde met 4,4% naar de onderkant van de benchmarkindex nadat mededingingsautoriteit AGCM zei dat de retailmarkt voor hoortoestellen in Italië geen transparantie heeft over prijzen en aangeboden diensten.

Atos daalde met 6,5% in de volatiele handel nadat het in moeilijkheden verkerende Franse IT-adviesbureau een update publiceerde over zijn financiële herstructureringsplan.

Fincantieri won 5,3%, het hoogste sinds juni 2021, nadat de Italiaanse scheepsbouwer een deal sloot met Norwegian Cruise Line (NYSE: NCLH) om vier nieuwe cruiseschepen te leveren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-dip-ahead-of-ecb-policy-decision/