Home » News » Europese aandelen grotendeels lager; De marges zijn beperkt in de aanloop naar de Amerikaanse inflatiecijfers.

Europese aandelen grotendeels lager; De marges zijn beperkt in de aanloop naar de Amerikaanse inflatiecijfers.

News Team

De Europese aandelenmarkten trokken zich dinsdag grotendeels terug, omdat beleggers meer bedrijfswinsten verteerdten in de aanloop naar de publicatie van de laatste Amerikaanse inflatierapporten.

Om 03:15 ET (07:15 GMT) handelde de DAX-index in Duitsland 0,1% lager en de CAC 40 in Frankrijk daalde 0,1% lager, terwijl de FTSE 100 in het VK 0,1% won.

Amerikaanse inflatie beperkt de activiteit

De Europese markten consolideren dinsdag rond recordniveaus, waarbij de Britse FTSE 100 en de Europese STOXX 600 index pas vrijdag recordhoogtes bereiken.

De belangrijkste Europese indices zullen dinsdag binnen krappe marges worden verhandeld, omdat traders op hun hoede bleven voor grote weddenschappen vóór de inflatiecijfers van dinsdag en woensdag.

De Amerikaanse producentenprijsindex van april zal later in de sessie worden gepubliceerd en woensdag worden gevolgd door de consumentenprijsindex. Beleggers zullen uitkijken naar enige indicatie dat de prijsdruk eindelijk afneemt, nadat maanden van sterke inflatie aanleiding hebben gegeven tot de vrees dat de Fed De reserves mogen dit jaar de rente niet verlagen.

Terug in Europa bleek uit de laatste publicatie van de Duitse consumentenprijzen dat de inflatie in de grootste economie van de eurozone onder controle lijkt te zijn, waarbij het jaarcijfer van april werd bevestigd op slechts 2,2%.

Er was minder indrukwekkend nieuws uit Groot-Brittannië, aangezien de gemiddelde winsten, zonder bonussen, in maart op 6,0% bleven, wat erop wijst dat de loongedreven inflatie nog steeds een probleem zou kunnen zijn voor de Bank of England, omdat zij de mogelijkheid afweegt om de rente te gaan verlagen. tarieven.

De Britse werkloosheid steeg in de drie maanden tot en met maart ook tot 4,3%, iets meer dan de 4,2% die in de voorgaande periode tot en met februari werd opgetekend.

Banco de Sabadell boekt winst na overnamebod

Wat de bedrijfssector betreft, stegen de aandelen van Bayer (OTC: BAYRY) met meer dan 2% nadat de Duitse farmaceutische en biotechnologiegigant een daling van 1,3% in de gecorrigeerde winsten in het eerste kwartaal rapporteerde, wat beter was dan de verwachtingen van analisten.

De aandelen van Vodafone (NASDAQ: VOD) gingen hoger ondanks dat de bedrijfswinst in de twaalf maanden tot eind maart met 75% daalde, toen de telecomgigant zijn aanwezigheid in Europa aanpaste, zijn Spaanse en Italiaanse divisies verkocht en tegelijkertijd een fusie met Three plantte. Groot-Brittannië.

Aanvullend. De aandelen van BHP Group (NYSE: BHP) daalden met 0,5% nadat Anglo American (JO: AGLJ) opnieuw zijn overnamebod had afgewezen, omdat het verbeterde bod op alle aandelen, een stijging van 10% ten opzichte van het oorspronkelijke voorstel van BHP, het bedrijf nog steeds aanzienlijk onderwaardeerde.

Het is waarschijnlijk dat BHP zijn aanpak van $43 miljard voor Anglo-Amerikanen voor de tweede keer zal aanscherpen.

Ruwe randen lager

De prijzen voor ruwe olie gingen dinsdag iets lager, waardoor een deel van de winst uit de voorgaande sessie werd teruggegeven, omdat bosbranden in Canada het risico lopen de olieaanvoer van het land te verstoren.

Om 03:15 ET werden de Amerikaanse futures op ruwe olie 0,1% lager verhandeld op $79,07 per vat, terwijl het Brent-contract met 0,1% daalde naar $83,28 per vat.

Beide contracten stegen maandag elk ruim 1%.

Grote bosbranden hebben zich over West-Canada verspreid, wat de kans op verstoringen in de Canadese olie- en gasvoorziening met zich meebrengt, vooral nu ze een belangrijk olieknooppunt in Fort McMurray, Alberta naderen.

De stad is de nederzetting die het dichtst bij de grootste oliezandoperaties van Canada ligt en heeft in 2016 ernstige schade geleden door bosbranden, waardoor destijds ongeveer 1 miljoen vaten per dag buiten bedrijf zijn gesteld.

Bovendien stegen de goudfutures met 0,8% naar $2.343,35/oz, terwijl de EUR/USD marginaal lager handelde naar 1,0787.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-mostly-lower-ranges-limited-ahead-of-us-inflation-release/