Home » News » GameStop, AMC stijgt met 40% in premarket-handel terwijl de meme-aandelenrally omhoog gaat.

GameStop, AMC stijgt met 40% in premarket-handel terwijl de meme-aandelenrally omhoog gaat.

News Team

Gamestop en AMC stegen dinsdag in de premarket-handel toen een rally van zogenaamde meme-aandelen overging in avonddeals nadat een sleutelfiguur in hun rally van 2021 opnieuw naar voren kwam na een langdurige pauze op sociale media.

GameStop Corp (NYSE: GME) en AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) presteerden het best onder hun concurrenten, met een stijging van elk ongeveer 40%, na een stijging van respectievelijk 74% en 80% op maandag.

Andere aandelen, zoals de Amerikaanse aandelen van BlackBerry Ltd (NYSE: BB) en hoofdtelefoonfabrikant Koss Corporation (NASDAQ: KOSS) stegen elk met meer dan 10%. Reddit Inc (NYSE: RDDT), dat een groot deel van de meme-aandelenwaanzin op zijn Wallstreetbets-forum had aangewakkerd, steeg met 2%, net als Robinhood Markets Inc (NASDAQ: HOOD), dat door de rage enorme handelsvolumes in de detailhandel had gezien.

De winsten in de aandelenkoersen hadden weinig te maken met de fundamenten van de bedrijven en kwamen nadat Keith Gill, die de sociale media-namen RoaringKitty en DeepF***ingvalue draagt, een reeks cryptische afbeeldingen en gifs op het sociale mediaplatform X plaatste. Het waren Gills eerste berichten in bijna drie jaar en er werd geen melding gemaakt van Gamestop.

Gill’s berichten bevatten fragmenten uit films als Pirates of the Caribbean, Tombstone, V For Vendetta en een stripverhaal van een man die videogames speelt terwijl hij rechtop in een stoel zit. De afbeelding, de eerste van Gills nieuwe posts, wordt gebruikt om de boodschap over te brengen dat het serieus wordt.

Gills berichten op Reddit, vooral over zijn investeringen in Gamestop en het overweldigende aantal shortposities ten opzichte van de aandelen, hadden geleid tot een golf van aankopen door de detailhandel in Gamestop.

Het kopen was vervolgens overgeslagen naar andere aandelen met relatief zwakke fundamentele factoren en hoge shortposities. Dit had op zijn beurt geleid tot het idee van meme-aandelen: aandelen die grotendeels gebaseerd zijn op het sentiment op sociale media, in plaats van op de feitelijke fundamenten van het bedrijf.

Maar ondanks de winst van maandag bleven Gamestop, AMC en de andere meme-aandelen ruim onder de pieken die in 2021 werden bereikt. Gamestop handelde tegen ongeveer $ 36 per aandeel – een fractie van de $ 120 hit begin 2021.

Source: https://buystocks.co.uk/news/gamestop-amc-surge-40-in-premarket-trade-as-meme-stock-rally-pushes-higher/