Home » News » Europese aandelen sluiten hoger naarmate de Amerikaanse groothandelsinflatie daalt; Burberry-daling 7%

Europese aandelen sluiten hoger naarmate de Amerikaanse groothandelsinflatie daalt; Burberry-daling 7%

News Team

De Europese markten sloten vrijdag hoger en sloten een grotendeels negatieve week af, nadat beleggers nieuwe Britse economische gegevens en een daling van de Amerikaanse groothandelsinflatie hadden verwerkt.

De Stoxx 600-index sloot voorlopig 0,77% hoger, waarbij de meeste sectoren in positief gebied handelden.

De detailhandelsaandelen stegen met 1,46% ondanks het feit dat het Britse luxemerk Burberry 7% daalde nadat het bedrijf een winstwaarschuwing had afgegeven als reactie op de vertragende vraag, waardoor andere luxelijnen in de ochtendhandel lager uitkwamen.

De Amerikaanse groothandelsprijzen, gemeten in de producentenprijsindex, lieten in december een onverwachte maandelijkse daling van 0,1% zien. De prijzen stegen jaarlijks met 1%.

Het Amerikaanse consumenteninflatierapport dat donderdag werd vrijgegeven, liet een stijging van de consumentenprijzen zien van 0,3% op maandbasis en 3,4% op jaarbasis, hoger dan voorspeld.

Ondertussen lieten nieuwe cijfers van vrijdag zien dat de Britse economie in november terugkeerde naar groei, waarbij het bruto binnenlands product de verwachtingen overtrof en met 0,3% groeide.

Amerikaanse aandelen daalden in de ochtendhandel.

In Azië daalden de markten toen de jaarlijkse export van China voor het eerst in zeven jaar daalde, maar Japanse aandelen gingen tegen de trend in en bestendigden hun recordrally.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-close-higher-as-u-s-wholesale-inflation-falls-burberry-down-7/