Home » News » Europese markten gemengd met inflatie in de eurozone, met de Bank of England in focus; BNP-tanks 8%

Europese markten gemengd met inflatie in de eurozone, met de Bank of England in focus; BNP-tanks 8%

News Team

Europese aandelen stonden donderdagmiddag vroeg iets lager nadat de Bank of England de rente stabiel hield en de inflatiecijfers in de eurozone een gemengd beeld gaven.

De pan-Europese Stoxx 600 daalde om 14.00 uur in Londen met 0,1%, waarmee hij zich terugtrok van de tweejarige hoogtepunten die hij eind januari bereikte. Mijnbouwaandelen daalden met 1,3%, terwijl olie- en gasaandelen met 1% stegen, nadat de olieprijzen hoger waren.

Deze maatregelen volgden op een beleidsaankondiging van de BoE die ‘s middags een onverwachte stemming opleverde die het lastige beeld benadrukte waarmee de centrale banken worden geconfronteerd nu de inflatie dichter bij de doelstelling komt.

Beleggers hebben woensdag een golf van bedrijfswinsten doorstaan, die grote koersbewegingen veroorzaakte.

BNP Paribas verloor 7% nadat de Franse bank een omzetverlies op kwartaalbasis rapporteerde en een winstdoelstelling uitstelde. Het was het grootste dagverlies sinds maart vorig jaar en de aandelen werden volgens Reuters kortstondig stopgezet.

De aandelen van Adidas hadden ook te lijden ondanks het feit dat de Duitse retailer winst boekte die de eigen verwachtingen van het bedrijf overtrof en dat het bedrijf verwacht dat deze in 2024 meer dan zal verdubbelen. De outperformance was te danken aan het besluit van de retailer om de resterende Yeezy-aandelen te verkopen na het beëindigen van de banden met de schepper van het merk, Kanye West. . Analisten verwachtten zelfs nog sterkere vooruitzichten.

Volvo Cars steeg ondertussen naar de top van de Stoxx 600-index, nadat het had aangekondigd te stoppen met de financiering van zijn dochteronderneming Polestar Automotive.

Donderdag kwamen ook voorlopige inflatiegegevens voor de eurozone over januari naar buiten. De totale inflatie daalde in januari licht, terwijl de kerncijfers minder daalden dan verwacht en de diensteninflatie stabiel bleef.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-mixed-with-euro-zone-inflation-bank-of-england-in-focus-bnp-tanks-8/