Home » News » Europese markten zien positieve opening vooruitlopend op het rentebesluit van de Fed; UniCredit stijgt 5,2%

Europese markten zien positieve opening vooruitlopend op het rentebesluit van de Fed; UniCredit stijgt 5,2%

News Team

De Europese markten draaiden woensdag om na het negatieve sentiment van de vorige sessie toen wereldwijde investeerders zich schrap zetten voor de laatste monetaire-beleidsbeslissing van de Amerikaanse Federal Reserve.

De pan-Europese Stoxx 600-index steeg met 0,4% om 10.00 uur Londense tijd, met de meeste sectoren in het groen. De referentie-index daalde gisteren met 1,2% tot het laagste niveau in bijna een maand, volgens gegevens van Reuters.

UniCredit klom 5,2% nadat het de prognoses van analisten had verpletterd en de verwachtingen voor het jaar had verhoogd.

“Ik denk dat het een combinatie is van een positieve macro, waarschijnlijk beter dan we hadden verwacht, en het feit dat onze voortdurende transformatie waarschijnlijk onze resultaten stimuleert, en onze verdedigingslinies houden onze risicokosten laag”, vertelde CEO Andrea Orcel aan CNBC.

De Europese bankensector steeg met 0,4% ondanks aanhoudende regionale bankkriebels in de VS. Beleggers verwerkten ook de resultaten van BNP Paribas, de grootste bank van de eurozone, die 0,5% steeg na een verdubbeling van de winst in het eerste kwartaal.

Olie- en gasaandelen vergrootten de forse verliezen van dinsdag toen de olieprijzen verder daalden en nog eens 1,1% daalden. Voedings- en drankaandelen leidden winsten, een stijging van 1%, terwijl mijnaandelen 0,7% stegen.

De Azië-Pacific-markten handelden aanzienlijk lager, terwijl de Amerikaanse aandelenfutures in de vroege uurtjes hoger waren.

De meeste door Reuters ondervraagde economen zeiden dat ze verwachten dat de Fed de rente met 25 basispunten zal verhogen, terwijl de rest een pauze verwacht.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-see-positive-open-ahead-of-fed-rate-decision-unicredit-up-5-2/