Home » News » Londense aandelen stijgen vooruit op het rentebesluit van de Fed

Londense aandelen stijgen vooruit op het rentebesluit van de Fed

News Team

Britse aandelen stegen woensdag na een scherpe uitverkoop in de vorige sessie, terwijl de markten reikhalzend uitkeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag.

De blue-chip-index steeg met 0,5% vanaf 0723 GMT en de mid-caps-index steeg met 0,3%.

De meeste sectoren waren positief, met zowel basismetalen als edelmetaalmijnbouwers die elk bijna 1% stegen.

Beleggers verwachten een verhoging van 25 basispunten van de Fed bij de bekendmaking van de beleidsrente om 18.00 uur GMT, met de nadruk op hoe lang de rentetarieven hoog zullen blijven.

Onder de bedrijfsresultaten won Coca-Cola (NYSE: KO) HBC AG 1,6%, aangezien het bedrijf voorspelde dat de winstgroei voor het volledige jaar aan de bovenkant van zijn verwachting zal zijn, geholpen door een sterke vraag naar zijn frisdranken en doorgevoerde prijsverhogingen.

Haleon verloor 3,5%, omdat ‘s werelds grootste stand-alone bedrijf voor consumentengezondheid een winst voor het eerste kwartaal rapporteerde die onder de verwachtingen van analisten lag.

Fabrikant van luxeauto’s Aston Martin Lagonda verloor 1,4% door een kleiner kwartaalverlies vóór belastingen te rapporteren en zijn vooruitzichten voor 2023 te handhaven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-stocks-gain-ahead-of-fed-rate-decision/