Home » News » Ford gaat samenwerken met PG&E op elektrische F-150 Lightning

Ford gaat samenwerken met PG&E op elektrische F-150 Lightning

Ford Motors wil de mogelijkheid evalueren van de elektrische F-150 Lightning om huizen van stroom te voorzien en energie terug te geven aan het elektriciteitsnet.

Ford Motors kondigde eerder vandaag aan een samenwerking aan te gaan met Pacific Gas and Electric Co (PG&E).

Door de samenwerking zullen de bedrijven samenwerken om de mogelijkheid te evalueren van de elektrische F-150 Lightning om huizen van stroom te voorzien en energie terug te geven aan het elektriciteitsnet.

PG&E CEO Patti Poppe en Ford CEO Jim Farley maakten hun plannen bekend tijdens de lopende CERAWeek energieconferentie in Texas.

Een elektrisch voertuig kan energie terugleveren aan het elektriciteitsnet of aan een woning, een functie die bekend staat als bidirectioneel opladen. Dit is anders dan het thuis of aan het elektriciteitsnet opladen van een voertuig.

Elektrische voertuigen kunnen 's nachts opladen wanneer de energietarieven laag zijn en kunnen vervolgens tijdens drukke uren energie terugleveren aan het net. Dit fenomeen stelt klanten in staat geld te besparen op hun energierekening en de druk op het net te verminderen.

Deze laatste ontwikkeling komt twee dagen nadat de CEO van PG&E een proefprogramma met General Motors aankondigde. Het programma zal ervoor zorgen dat de twee bedrijven de elektrische voertuigen van GM in staat stellen om een huis van stroom te voorzien als er een stroomstoring of netstoring is.

Een woordvoerster van PG&E zei echter dat de aankondiging van Ford verschilt van die van GM, omdat het de eerste op de markt gebrachte mogelijkheid is van een Ford F-150 Lightning EV en een bidirectioneel oplaadsysteem.

De F-150 Lightning wordt in het voorjaar gelanceerd en zal naar verwachting de mogelijkheid hebben om stroom te voorzien of naar huis te gaan als er een stroomstoring is. Volgens Ford is de F-150 Lightning een Intelligent Backup Power.

PG&E gaat onderzoeken hoe de technologie van Ford zich verhoudt tot het elektriciteitsnet en de woningen van klanten.

Volgens PG&E zal het eerste gebruik van de back-upstroom van de F-150 Lightning in het voorjaar beginnen. De operatie zal worden ondersteund door Sunrun Inc., aangezien dat de geprefereerde installatiepartner van Ford is.