Home » News » Futures stabiel met inflatiegegevens en winsten in focus.

Futures stabiel met inflatiegegevens en winsten in focus.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures zijn maandag weinig veranderd, aan het begin van een drukke week met onder meer de publicatie van een belangrijke inflatiewaarde, een getuigenis van het Congres van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve en het begin van het winstseizoen.

De verwachtingen voor renteverlagingen al in september kregen een verdere impuls nadat uit het non-farm payrolls-rapport van vrijdag bleek dat de banengroei in de VS in juni vertraagde. De laatste gegevens wijzen op zwakte op de arbeidsmarkt.

Beleggers zijn echter gefocust op het verzamelen van aanwijzingen voor een duidelijker beeld van het monetaire beleid van de Fed voor de rest van het jaar.

Traders zien nu een kans van 69% op een verlaging met 25 basispunten tijdens de bijeenkomst van de Fed in september, vergeleken met 60% een week geleden, terwijl ze voor dit jaar een algehele verlaging van ongeveer 50 basispunten verwachten, volgens de FedWatch- en LSEG-gegevens van CME.

Op het gebied van de economische gegevens zal de publicatie van de consumentenprijsindexcijfers van juni van juni nauwlettend in de gaten worden gehouden om aan te geven of de prijsdruk afneemt.

Op maandbasis zal de Amerikaanse totale inflatie naar verwachting licht stijgen, met 0,1%, ten opzichte van een vlakke waarde in de voorgaande maand, terwijl de kerninflatie naar verwachting met 0,2% zal stijgen.

De S&P 500 en de Nasdaq bleven vrijdag stijgen en sloten op recordhoogten, nadat megacap-technologieaandelen zoals Meta Platforms en Microsoft recordhoogten bereikten.

Tesla– aandelen daalden met ongeveer 1% in de premarket-handel, nadat ze dit jaar op vrijdag naar hun hoogste niveau waren gesprongen, terwijl Nvidia 0,6% won.

Grote banken, waaronder Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo, zullen naar verwachting op 12 juli het bedrijfswinstenseizoen voor het tweede kwartaal aftrappen.

De aandelen van JPMorgan daalden met 0,3% in de premarket-handel nadat grote verliezen ervoor zorgden dat de S&P 500-bankenindex de sessie van vrijdag met 1,6% daalde.

Beleggers concentreren zich op het winstseizoen om te zien of een stratosferische stijging van de aandelen van slechts een handvol megacap-aandelen zoals Nvidia hun dure waarderingen kan rechtvaardigen.

“Het Amerikaanse bedrijfswinstenseizoen over het tweede kwartaal zal een van de cruciale factoren zijn voor het aandelensentiment voor de rest van het jaar”, zegt Marc Ostwald, mondiaal strateeg bij ADM Investor Services International.

“Tot nu toe hebben slechts 24 bedrijven beter gepresteerd dan de S&P 500-index, wat zorgt voor een nogal kwetsbaar en scheef prestatieprofiel.”

De markten zullen ook de halfjaarlijkse getuigenis van Powell voor de commissies van de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden op 9 en 10 juli nauwlettend in de gaten houden, evenals de opmerkingen van verschillende andere Fed-functionarissen gedurende de week.

Om 07:18 uur ET stegen de Dow e-minis met 22 punten, ofwel 0,06%, de S&P 500 e-minis bleven onveranderd en de Nasdaq 100 e-minis daalden met 2 punten, ofwel 0,01%.

Paramount Global steeg 2,5% na de aankondiging van zondag dat het bedrijf zou fuseren met Skydance Media, dat 4,5 miljard dollar in contanten of aandelen heeft aangeboden en een extra 1,5 miljard dollar om de balans van Paramount te versterken.

Vliegtuigmaker Boeing won 1,0% nadat het ermee had ingestemd schuldig te pleiten aan een aanklacht wegens criminele fraude en een boete van $ 243,6 miljoen te betalen, om een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar twee dodelijke 737 MAX-crashes op te lossen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-steady-with-inflation-data-earnings-in-focus/