Home » News » Futures vlak in aanloop naar inflatiecijfers.

Futures vlak in aanloop naar inflatiecijfers.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures waren dinsdag vlak, omdat beleggers ervan afzagen grote inzetten te plaatsen in de aanloop naar een cruciale inflatiewaarde later in de week, die van invloed zou kunnen zijn op het standpunt van de Federal Reserve over renteverlagingen dit jaar.

Alle drie de belangrijkste indexen eindigden maandag vlak, omdat een stijging van de rente op staatsobligaties na een explosief banenrapport van vorige week de winsten onder controle hield.

De nadruk zal liggen op de in maart gepubliceerde index van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die woensdag zal verschijnen en die naar verwachting een stijging van de totale inflatie zal laten zien van 3,2% in februari naar 3,4% op jaarbasis.

Het kerncijfer, dat volatiele componenten zoals voedsel en energie uitsluit, zal naar verwachting dalen tot 3,7% op jaarbasis, tegenover 3,8% in februari.

Te midden van tekenen van een robuuste Amerikaanse economie hebben beleggers hun verwachtingen over de mate waarin de Fed de rente dit jaar zal verlagen, teruggeschroefd. De huidige verwachtingen van een versoepeling van ongeveer 60 basispunten zijn volgens LSEG-gegevens de laagste sinds oktober, vergeleken met de ongeveer 150 basispunten die begin 2024 waren ingeprijsd.

Handelaren zien volgens de FedWatch Tool van de CME een kans van bijna 51% op een daling van ten minste 25 basispunten in juni, vergeleken met 64% vorige week.

De notulen van de bijeenkomst van de Fed in maart – waar zij vasthield aan haar verwachting van drie renteverlagingen dit jaar – zullen later deze week verschijnen en kunnen van cruciaal belang zijn om te peilen waar de centrale bank staat ten aanzien van beleidsversoepeling.

Ondertussen zei Austan Goolsbee, president van de Chicago Fed, maandag dat de Amerikaanse centrale bank moet afwegen hoe lang zij haar huidige rentestandpunt kan handhaven zonder de economie te schaden, maar gaf geen direct commentaar op de monetaire beleidsvooruitzichten van de Fed.

Ook op de radar is het resultatenseizoen over het eerste kwartaal te zien, met de nadruk op bankreuzen JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo, die naar verwachting tegen het einde van de week zullen rapporteren.

Om 05:36 uur ET stonden de Dow e-minis 10 punten (0,03%) lager, de S&P 500 e-minis 2,75 punten (of 0,05%) en de Nasdaq 100 e-minis 21,25 punten of 0,12% hoger.

Cryptocurrency- en blockchain-gerelateerde aandelen daalden in de premarket-handel en volgden de dalende bitcoin-prijzen. Beursexploitant Coinbase Global, cryptominer Marathon Digital en softwarebedrijf MicroStrategy daalden elk met meer dan 1%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-flat-in-lead-up-to-inflation-data/