Home » News » Grote Amerikaanse indices zullen scherp lager openen naarmate de technologieaandelen kelderen.

Grote Amerikaanse indices zullen scherp lager openen naarmate de technologieaandelen kelderen.

News Team

De belangrijkste Amerikaanse indices liggen op koers om woensdag scherp lager te openen, nu megacap-technologieaandelen kelderen na teleurstellende winstrapporten.

Futures gekoppeld aan de Nasdaq 100 daalden met 1,4%, terwijl die gekoppeld aan de S&P 500 en Dow Jones Industrial Average respectievelijk 0,9% en 0,4% daalden. De belangrijkste indices sloten dinsdag iets lager, omdat beleggers een hele reeks winstrapporten verwerkten en wachtten op de kwartaalresultaten van Tesla (TSLA) en Alphabet (GOOG).

De aandelen van de twee technologiegiganten, die gisteren winst rapporteerden na de slotbel, daalden woensdag scherp in de premarket-handel. De Tesla-aandelen daalden met ongeveer 8%, terwijl Alphabet met 4% daalde. De aandelen van andere Magnificent 7-bedrijven, waaronder AI-beleggersfavoriet Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT) en Amazon (AMZN), gingen ook lager.

Large-cap technologieaandelen, die de markt het grootste deel van het jaar hebben aangedreven, hebben de afgelopen weken met aanzienlijke volatiliteit te maken gehad, omdat beleggers hun geld verschoven naar small-capaandelen, in de verwachting dat kleinere bedrijven het meest zullen profiteren van de algemeen verwachte renteverlagingen door de Federal Reserve. .

Woensdagochtend was de winstkalender weer druk. Van de bedrijven die resultaten rapporteerden, stegen de aandelen van AT&T (T), terwijl Thermo Fisher Scientific (TMO) daalde en GE Vernova (GEV) weinig veranderde. Opmerkelijke winstrapporten die na de slotbel gepland staan, zijn onder meer International Business Machines (IBM) en Chipotle (CMG).

Op andere markten steeg de goudprijs lichtjes naar ongeveer $2.420 per ounce, terwijl ruwe olie ongeveer 1,2% steeg na een daling tijdens de vorige sessie. Bitcoin steeg licht tot ongeveer $66.500.

Het rendement op 10-jaars staatsobligaties bleef stabiel op ongeveer 4,24%, terwijl beleggers wachten op economische groei- en inflatiegegevens die de komende dagen zullen worden vrijgegeven. Marktdeelnemers hopen dat de cijfers de Fed het vertrouwen zullen geven om binnenkort te beginnen met het verlagen van de rente.

Source: https://buystocks.co.uk/news/major-us-indexes-set-to-open-sharply-lower-as-tech-stocks-tumble/