Home » News » Het bloedbad op Wall Street gaat door nu Nvidia de Amerikaanse tech-uitverkoop leidt

Het bloedbad op Wall Street gaat door nu Nvidia de Amerikaanse tech-uitverkoop leidt

News Team

Dinsdag werd Wall Street getroffen door een golf van paniekverkopen, waarbij de S&P 500, Nasdaq Composite en Dow Jones Industrial Average allemaal hun grootste dagelijkse procentuele dalingen sinds begin augustus ondergingen.

Het bloedbad was wijdverbreid: negen van de elf sectoren binnen de S&P 500 raakten in het rood, vooral in de sectoren technologie, energie, communicatiediensten en materialen.

De uitverkoop werd veroorzaakt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse productiesector. Ondanks een bescheiden opleving in augustus bleven deze cijfers matig, nadat ze in juli een dieptepunt van acht maanden hadden bereikt.

Chipmaker Nvidia kreeg de zwaarste klappen te verduren. De aandelen daalden met 9,5 procent in de reguliere handel en met nog eens 2,4 procent na sluitingstijd, nadat bekend werd dat het Amerikaanse ministerie van Justitie dagvaardingen had uitgevaardigd als onderdeel van een antimonopolieonderzoek.

Dit leidde ertoe dat er 279 miljard dollar van de marktwaarde verdween – het grootste verlies op één dag ooit voor een Amerikaans aandeel.

Er was een domino-effect merkbaar in de hele technologiesector: Alphabet , de eigenaar van Google, daalde met 3,6 procent, Apple verloor 2,7 procent en Microsoft verloor 1,8 procent.

De Philadelphia SE Semiconductor Index daalde met 7,8 procent, waarbij elk afzonderlijk lid van de index met minimaal 5,4 procent daalde.

“Nu de zorgen toenemen dat de beloofde AI-revolutie langer kan duren dan verwacht, heroverwegen sommige investeerders de hoge waarderingen. Maar dit is niet het moment om Nvidia af te schrijven”, aldus Nigel Green, CEO van financieel advies, Devere Group.

“Nvidia is nog steeds 118 procent gestegen voor het jaar”, legde Green uit, eraan toevoegend dat “de markt mogelijk reageert op zorgen op de korte termijn, maar Nvidia’s rol in de toekomst van AI blijft solide. Deze dip moet worden gezien als een tijdelijke tegenslag, niet als een teken van afnemende relevantie.”

Tesla daalde ook met 1,6 procent na het nieuws dat het van plan is om eind 2025 een zeszitsvariant van zijn Model Y in China te produceren. Boeing was een ander opvallend slachtoffer, met een daling van 7,3 procent nadat Wells Fargo de aandelen van de lucht- en ruimtevaartgigant had gedegradeerd van ‘gelijkgewicht’ naar ‘ondergewicht’.

Het is de tweede grote wereldwijde aandelenuitverkoop in de afgelopen weken. Begin augustus werden biljoenen dollars weggevaagd van Nasdaq-genoteerde giganten, omdat teleurstellende Amerikaanse banengroeicijfers en toenemende recessieangsten een wereldwijde marktrout veroorzaakten.

Het komt vóór cruciale gegevens voor de Amerikaanse economie. Handelaren wachten op verschillende arbeidsmarktrapporten vóór de non-farm payrolls-gegevens van vrijdag voor augustus.

De Federal Reserve zal naar verwachting de rente verlagen tijdens haar vergadering op 17 en 18 september, nadat voorzitter Jerome Powell onlangs zijn steun uitsprak voor een verruiming van het monetaire beleid.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-carnage-continues-as-nvidia-leads-us-tech-selloff/