Home » News » Het Londense hedgefonds Aspect Capital onderzoekt de fondsactiviteiten in China

Het Londense hedgefonds Aspect Capital onderzoekt de fondsactiviteiten in China

News Team

Het in Londen gevestigde kwantitatieve hedgefonds Aspect Capital zal binnenkort een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor het opzetten van een winkel op het vasteland van China om aan land fondsen te werven en zijn producten aan te bieden, aldus twee bronnen die bekend zijn met de zaak.

Het hedgefonds, dat toezicht houdt op meer dan 8 miljard dollar aan activa, bereidt zich voor op de opening van een kantoor in Shanghai en heeft in oktober twee senior medewerkers aangenomen, volgens een derde bron en profielupdates op LinkedIn.

De stap van de computergestuurde fondsgigant komt op een moment dat veel buitenlandse investeerders zich terugtrekken uit de op een na grootste economie ter wereld als gevolg van de toenemende economische en geopolitieke uitdagingen. Het laat zien dat sommige mondiale investeerders nog steeds potentieel zien in de Chinese markt.

Aspect streeft ernaar om te worden geregistreerd als een volledig buitenlandse onderneming (WFOE), waardoor het hedgefonds zou kunnen inspelen op de toenemende vraag van Chinese investeerders naar alternatieve activa. Ze bevinden zich nog in de beginfase van het proces, aldus een van de bronnen.

Aspect Capital weigerde commentaar te geven op het Chinese businessplan.

China heeft zich ingespannen om buitenlandse investeringen naar zijn kapitaalmarkt te lokken, door de efficiëntie te verbeteren en het scala aan activa en grensoverschrijdende hedginginstrumenten uit te breiden, ondanks de spanningen met het Westen.

Citadel Securities, een van ‘s werelds grootste marktmakers, zei vorige maand dat het bedrijf een Chinese licentie onderzoekt.

Momenteel zijn er volgens Z-Ben Advisors ongeveer 115 buitenlandse financiële instellingen die WFOE’s hebben opgezet in China, waaronder Blackrock, Blackstone en KKR.

In 2021 lanceerde Aspect een op China gerichte strategie die buitenlandse klanten via swaps toegang biedt tot een breed scala aan grondstoffenfutures en staatsobligatiefutures van het land.

“De Chinese termijnmarkt is ongelooflijk diep, liquide en anders”, vertelde Razvan Remsing, directeur beleggingsoplossingen bij Aspect Capital, vorige week aan Reuters.

Hij zei dat futures op industriële grondstoffen zoals PTA, polyethyleen, PVC of kunstmest in de vorm van natriumcarbonaat en ureum of inputs voor de bouw zoals glas, geen westerse gelijkwaardige markten kennen. De mondiale prijzen voor deze grondstoffen worden dus in China bepaald.

Tot nu toe hebben trendvolgende kwantitatieve fondsen, die doorgaans machinaal worden aangestuurd en handelen in aandelen, obligaties en grondstoffen, het dit jaar goed gedaan in China, ook al zakte de aandelenmarkt naar het laagste punt in vijf jaar.

De concurrent van Aspect, het Amerikaanse kwantitatieve fonds Two Sigma Investments, zag zijn CTA-fonds (Commodity Trading Advisors) op het vasteland van China de eerste tien maanden met 10 procent stijgen, volgens een beleggersbrief die Reuters heeft ingezien. Two Sigma weigerde commentaar te geven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-hedge-fund-aspect-capital-explores-fund-business-in-china/