Home » News » Home Depot-aandelen kopen na daling van 8% op forward guidance 2022?

Home Depot-aandelen kopen na daling van 8% op forward guidance 2022?

Home Depot-aandelenkoers daalt terwijl het management waarschuwt voor een uitdagend jaar voor de boeg. Is het veilig om nu te kopen?

Een van de belangrijkste gebeurtenissen van de week op het gebied van inkomstenrapportage was de inkomstenoproep van Home Depot. Gisteren rapporteerde het bedrijf beter dan verwachte resultaten, en toch is de koers van het aandeel met meer dan 8% gedaald.

De sleutel tot het interpreteren van de resultaten van Home Depot is de forward guidance. Het management waarschuwde dat 2022 een uitdaging zou zijn voor het bedrijf, hoewel het zei een licht positieve verkoop te verwachten.

Hoogtepunten Q4 FY2021

De omzet steeg met 10,7% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ook de vergelijkbare verkopen stegen.

Bovendien steeg de verwaterde winst per aandeel met 21,1% op jaarbasis. Al met al was 2021 een recordjaar voor het bedrijf, met een omzet van meer dan $150 miljard.

Om de mijlpaal te vieren of om de slechte vooruitzichten wat zoeter te maken, kondigde het management een verhoging van het kwartaaldividend met 15% aan. Om precies te zijn, het driemaandelijkse dividend zal vanaf 24 maart 2022 stijgen tot $1,90 per kwartaal of $7,6 per jaar.

Het is de moeite waard om dit een uitstekende mijlpaal te noemen voor Home Depot. Dat wil zeggen, het aantal opeenvolgende kwartalen waarin het bedrijf een dividend heeft uitgekeerd, heeft 140 bereikt.

Wat vertellen de grafieken ons?

De technische afbeelding toont een beschadigde bullish setup. De markt bereikte eind 2021 een top van $420 en vormde een dubbel toppatroon.

De aandelenkoers van Home Depot vond steun bij eerdere weerstand die op weg was naar beneden. De koers stuiterde een tijdje, maar de slechte vooruitzichten voor 2022 veroorzaakten een uitverkoop die de steun verbrak.

Zo werd steun weerstand. Daarom zou het gebied van $340 moeten fungeren als weerstand bij elke hogere poging.

Of je zou kunnen zeggen dat de verwachting vanaf nu bearish is, terwijl de aandelenkoers onder de $340 blijft. Aan de andere kant geeft een dagelijkse afsluiting van meer dan $340 de bulls weer de controle.

Al met al leverde Home Depot recordverkopen op en verdiende het meer dan de markt die voor 2021 werd geschat. De slechte vooruitzichten waren echter voldoende om een uitverkoop te veroorzaken, vooral gezien het algehele bearish marktsentiment aan het begin van 2022.