Home » News » Indiase aandelen boeken tweede wekelijkse winst dankzij de stijging van energieaandelen

Indiase aandelen boeken tweede wekelijkse winst dankzij de stijging van energieaandelen

News Team

Indiase aandelen stegen vrijdag voor de tweede week op rij, aangevoerd door energieaandelen toen de olieprijzen daalden, zelfs toen agressieve opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve de rentezorgen opnieuw aanwakkerden en Aziatische sectorgenoten meesleepten.

De NSE Nifty 50-index (.NSEI) steeg deze week met 1,01%, terwijl de S&P BSE Sensex (.BSESN) 0,84% won.

De meer op het binnenland gerichte small- (.NIFSMCP100) en mid-caps (.NIFMDCP100) boekten respectievelijk een wekelijkse winst van 3,09% en 2,89%, waarmee ze hun beste week in twee maanden noteerden te midden van een aanhoudende instroom uit de detailhandel.

Olie en gas (.NIFOILGAS), de derde zwaarste sector in de Nifty 50, steeg deze week met 2,53%, terwijl de prijzen voor ruwe olie daalden naar bijna $80 per vat.

Zachtere olieprijzen zijn positief voor importeurs van deze grondstof, zoals India, en voor zijn oliemarketingbedrijven. Bharat Petroleum Corp (BPCL.NS) steeg 6,24% en behoorde tot de grootste wekelijkse stijgers op de referentie-index.

Farmaceutische aandelen (.NIPHARM) boekten een wekelijkse winst van 4,26%, ondersteund door een herstel na de winstcijfers in belangrijke sectoren als Lupin (LUPN.NS) en Aurobindo Pharma (ARBN.NS).

De Nifty 50 (.NSEI) sloot vrijdag 0,15% hoger op 19.425,35, terwijl de Sensex (.BSESN) 0,11% steeg naar 64.904,68.

Informatietechnologiebedrijven (IT) (.NIFTYIT), die een aanzienlijk deel van de omzet uit de VS halen, daalden met 0,26% nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zei dat de centrale bank er geen vertrouwen in had dat de rente hoog genoeg is om de inflatie te beteugelen.

“Zelfs als er slecht nieuws is, absorberen de binnenlandse markten dit en gaan ze hogerop”, zegt Atul Suri, CEO van Marathon Trends PMS, eraan toevoegend dat “elke reflexmatige reactie op de opmerkingen van Powell slechts een paar sessies zal duren”.

“De Indiase markten worden voornamelijk aangedreven door de binnenlandse belegger, die aandelen steeds meer accepteert als beleggingscategorie”, aldus Suri.

Van de individuele aandelen verloor Hero MotoCorp (HROM.NS) 2,16% en was het de grootste verliezer van de Nifty 50, nadat het Indiase handhavingsdirectoraat beslag had gelegd op eigendommen ter waarde van 249,5 miljoen roepies ($3 miljoen) die toebehoorden aan de voorzitter van het bedrijf, Pawan Munjal, in verband met een onderzoek naar het witwassen van geld. .

($ 1 = 83,3840 Indiase roepies)

Source: https://buystocks.co.uk/news/indian-shares-log-second-weekly-gain-on-energy-stocks-boost/