Home » News » Intel bereidt zich voor op de verkoop van een belang van $ 1,5 miljard in het Israëlische Mobileye

Intel bereidt zich voor op de verkoop van een belang van $ 1,5 miljard in het Israëlische Mobileye

News Team

Sinds Mobileye Global, de Israëlische ontwikkelaar van technologie voor zelfrijdende auto’s, vorig jaar aandelen verkocht via een beursgang, is de koers van het aandeel verdubbeld. Nu plant Intel Corp. een secundair aanbod om wat winst te maken met de baanbrekende auto-startup die het zes jaar geleden kocht voor meer dan $ 15 miljard.

Intel, een van de grootste fabrikanten van computerchips, zal 35 miljoen aandelen verkopen in zijn in Jeruzalem gevestigde dochteronderneming, een belang ter waarde van ongeveer $ 1,5 miljard, met een optie om nog eens 5,25 miljoen aandelen te verkopen, zei Mobileye in een aanvraag van 5 juni bij de Amerikaanse veiligheids- en veiligheidsdienst. Uitwisselingscommissie. Goldman Sachs en Morgan Stanley beheren de verkoop, waardoor Intel stevig de controle behoudt met meer dan 88% van de aandelen.

Mobileye is een wereldleider in het maken van software, halfgeleiderchips, camera’s en sensorische arrays om de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen mogelijk te maken. BMW, Volkswagen en Nissan behoren tot zijn klanten. Hogere autobestuurders maken regelmatig de pelgrimstocht naar Jeruzalem om de CEO van Mobileye, Amnon Shashua, te ontmoeten.

Het bedrijf haalde eind oktober zo’n 860 miljoen dollar op bij de beursgang, waardoor het na de eerste handelsdag een marktwaarde had van ongeveer 21 miljard dollar. Dat was veel minder dan de $ 50 miljard die Intel eerder had verwacht toen het voorbereidingen trof voor de eerste aanbieding. Sindsdien is de aandelenkoers bijna verdubbeld van $ 21 per aandeel tot $ 41,77 eind vorige week, terwijl de marktkapitalisatie steeg tot $ 34 miljard. De verkoop levert Intel geld op in een tijd dat het plannen heeft aangekondigd om te investeren in kunstmatige intelligentie, in concurrentie met beginnende concurrenten zoals Nvidia.

Volgens Canaccord Genuity, een in Toronto gevestigde investeringsbank, die vorige week de berichtgeving over het bedrijf begon met een “koop”-advies, zullen de aandelen van Mobileye in de loop van de 12 maanden waarschijnlijk $50 per aandeel bereiken. In een notitie van een analist beschreef Canaccord autonoom rijden als “een van de meest waardecreërende technologieën die kunnen worden ingezet. Ooit.”

Gezien Mobileye’s “indrukwekkende groei-indicatoren en langetermijnpotentieel binnen zijn categorie”, zei de investeringsbank dat het bedrijf een “dominant” aandeel van 70% heeft in de markt voor geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), eraan toevoegend dat “zijn gunstige positie in de opkomende volledig zelfrijdende markt versterkt de vooruitzichten verder.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-preparing-to-sell-off-1-5-billion-stake-in-israels-mobileye/Nvidia