Home » News » Intel klimt terwijl Wall St de eerste tekenen van herstel toejuicht

Intel klimt terwijl Wall St de eerste tekenen van herstel toejuicht

News Team

De aandelen van Intel Corp (NASDAQ: INTC) stegen met bijna 6%, omdat de eens zo dominante chipmaker in zijn driemaandelijkse publicatie “babystapjes vooruitgang” aangaf in zijn pogingen om zijn activiteiten om te buigen nadat hij marktaandeel had afgestaan aan rivalen en worstelde met altijd lage marges.

Minstens 13 makelaars verhoogden hun richtprijs op het aandeel dat dit jaar ondermaats presteerde, aangemoedigd door de opmerkingen van CEO Pat Gelsinger dat de pc-markt – waarop Intel zijn reputatie bouwde – aan het stabiliseren was na meerdere kwartalen van daling.

“Hoewel het toekomstige tempo van het herstel van de sector onzeker is, geloven we dat Intel in de eerste helft van 2023 een omzet-, brutomarge- en winstdal heeft bereikt”, zei Benchmark-analist Cody Acree, terwijl hij het aandeel opwaardeerde naar “kopen”.

Intel voorspelde donderdag dat de gecorrigeerde brutomarges in de tweede helft boven de 40% zullen stijgen, en zei dat het de leveringen van een belangrijke datacenterchip had opgevoerd nadat rivalen door een vertraging van meer dan een jaar marktaandeel hadden kunnen veroveren.

Analisten van TD Cowen zeiden dat het bedrijf “nog niet uit het bos was, maar dit was een startpunt.”

De marktkapitalisatie van Intel zal met bijna $ 8 miljard stijgen tot meer dan $ 130 miljard, als de premarket-winsten aanhouden. Maar een paar moeilijke jaren betekenen dat de waardering ervan sterk achterloopt op die van rivaliserende Nvidia (NASDAQ: NVDA) Corp en het Taiwanese TSMC, die worden gewaardeerd op respectievelijk ongeveer $ 672 miljard en $ 420 miljard.

De aandelen van het bedrijf stegen met 5,8% tot $ 31,59 in premarket-handel.

Sommige analisten zeiden echter dat het voorspelde herstel van Intel op hindernissen zou kunnen stuiten.

“We zien dat de brutomarge in de nabije toekomst onder druk staat als gevolg van agressieve processen en nieuwe productuitgaven, evenals IFS-investeringen (Intel Foundry Services), ” zei Oppenheimer.

Intel boekte zijn grootste kwartaalverlies in het eerste kwartaal toen het de productie en investeringen in fabrieken opvoerde.

“Contant geld blijft een probleem”, zei Rosenblatt Securities, eraan toevoegend dat “capaciteitsinvesteringen echt geen oplossing bieden in een monumentale poging om TSMC en Samsung (KS:005930) in te halen; alsof het te maken heeft met AMD, Broadcom (NASDAQ: AVGO) en Nvidia als een groep waren niet genoeg.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-climbs-as-wall-st-cheers-early-signs-of-recovery/