Home » News » Jack Dorsey vertrouwt Musk nu Twitter bod van $44 miljard accepteert

Jack Dorsey vertrouwt Musk nu Twitter bod van $44 miljard accepteert

Twitter-oprichter Jack Dorsey zegt dat Elon Musk de enige is die hij vertrouwt om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Het bestuur van Twitter heeft het bod van Elon Musk van $44 miljard geaccepteerd om de socialemediagigant over te nemen en het bedrijf van de hand te doen.

Jack Dorsey, de oprichter en voormalig CEO van Twitter, heeft gereageerd op deze laatste ontwikkeling. Volgens Dorsey is Twitter privé nemen het beste wat Elon Musk kan doen:

“Ik hou van Twitter. Twitter komt het dichtst in de buurt van een wereldwijd bewustzijn. Het idee en de service zijn het enige dat voor mij telt, en ik zal er alles aan doen om beide te beschermen. Twitter als bedrijf is altijd mijn enige probleem geweest en mijn grootste spijt. Het is eigendom geweest van Wall Street en het advertentiemodel. Het terugnemen van Wall Street is de juiste eerste stap.”

Dorsey wees erop dat hoewel hij niet wil dat Twitter wordt gerund door een enkele persoon of een entiteit, Musk de enige oplossing is die hij momenteel vertrouwt. De voormalige baas van Twitter zei;

“In principe geloof ik niet dat iemand Twitter zou moeten bezitten of runnen. Het wil een publiek goed zijn op protocolniveau, geen bedrijf. Elon lost echter het probleem op dat het een bedrijf is en is de enige oplossing die ik vertrouw. Ik vertrouw op zijn missie om het licht van bewustzijn uit te breiden.”

Elon Musk heeft zijn wens uitgesproken om van Twitter een platform voor vrijheid van meningsuiting te maken. De CEO van Tesla betreurde dat Twitter zijn potentieel niet waarmaakte en meer waarde kon bieden aan de gebruikers.

Dorsey zei dat hij het eens was met de punten van Musk en voegde eraan toe dat de huidige CEO van Twitter, Parag Agrawal, soortgelijke opvattingen over het bedrijf deelt.

Elon Musk maakte eerder deze maand bekend dat hij een belang van 9% in Twitter had. Dit werd een paar dagen later gevolgd door een bod om het socialemediabedrijf over te nemen nadat het een zetel in het bestuur had geweigerd.

De goedkeuring door het bestuur van Twitter kwam minder dan twee weken nadat Musk een bod had gedaan om het bedrijf uit te kopen.