Home » News » JPMorgan zegt dat de aandelen tijdens dit winstseizoen met ‘een hoge lat’ worden geconfronteerd

JPMorgan zegt dat de aandelen tijdens dit winstseizoen met ‘een hoge lat’ worden geconfronteerd

News Team

Te midden van het aanhoudende winstseizoen voor het vierde kwartaal leveren bedrijven uit de S&P 500 gematigde resultaten en voorzichtige vooruitzichten, zo blijkt uit inzichten van aandelenstrategen van JPMorgan.

Deze beoordeling is gebaseerd op de vroege rapportage van 6% van de bedrijven, voornamelijk uit de banksector, met aanvullende vertegenwoordiging van consumenten- en industriële namen.

Terwijl 66% van deze bedrijven de winstverwachtingen overtrof, wordt het optimisme getemperd door de twijfelachtige kwaliteit van deze resultaten, aangezien slechts 50% de omzetprognoses overtreft.

Strategen benadrukten ook dat aandelen getuige zijn van ondermaatse prestatieaankondigingen na de winstcijfers.

Voor consumentengerichte bedrijven wordt de aandacht gevestigd op het aanpakken van de afnemende besparingen van huishoudens en de liquiditeitsproblemen. Het verschil in bestedingspatronen tussen lagere en hogere inkomenssegmenten is een opmerkelijke trend.

Bovendien benadrukt JPMorgan de risico’s die gepaard gaan met de vertragende groei in Azië/China voor wereldwijde consumentenmerken.

“De resultaten van andere belangrijke mondiale bedrijven, zoals Fedex en Delta, dagen de stelling van de cyclische heropleving uit”, aldus de strategen.

“Wat betreft technologie en AI in bredere zin lopen deze aandelen het risico te dalen als de dure kapitaalinvesteringen de beloofde incrementele winststroom of productiviteitsverhoging in de komende kwartalen niet opleveren.”

Over het geheel genomen merkten de strategen op dat de aandelenmarkt “voor een hoge lat staat” als het gaat om het aanhoudende winstseizoen.

“Alles wat minder is dan krachtige bedrijfsrichtlijnen die de huidige hoge groeiverwachtingen opnieuw bevestigen, zal waarschijnlijk worden bestraft”, concludeerden de strategen van JPMorgan.

Source: https://buystocks.co.uk/news/jpmorgan-says-stocks-are-facing-a-high-bar-during-this-earnings-season/