Home » News » Kom binnen in de de virtuele wereld met deze 4 aandelen

Kom binnen in de de virtuele wereld met deze 4 aandelen

COVID-19 was een versneller voor de metaverse visie. Dit zijn 4 aandelen om te kopen om in de frontlinie te staan als de metaverse van de grond komt: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics en Micron Technology.

De technologiesector staat in 2022 onder druk, zoals blijkt uit de Nasdaq 100-index, die een paar duizend punten lager ligt dan zijn recordhoogten ooit. Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, haalde de krantenkoppen, omdat het in één sessie meer dan 25% daalde na teleurstellende resultaten.

Een van de redenen waarom investeerders Meta verkochten, was dat de investeringen in de metaverse toenam, terwijl de inkomsten achterbleven. Over metavers gesproken, de meningen zijn verdeeld over wat het is en of het nuttig is of niet?

Bedrijven zoals Meta zetten zwaar in op metaverse, aangezien het zich in de beginfase van massale adoptie bevond – net zoals internet in de jaren '90. Of Meta gelijk heeft of niet, valt nog te bezien, maar degenen die blootstelling aan de virtuele wereld willen krijgen, kunnen deze vier aandelen overwegen: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics en Micron Technology.

Matterport

Matterport (NASDAQ:MTTR) is een bedrijf voor ruimtelijke gegevens uit Sunnyvale, Californië. Het bedrijf haalde de krantenkoppen toen het samenwerkte met de AI-onderzoeksafdeling van Meta Platforms en nu voorspellen analisten dat het de inkomsten alleen al in 2022 met ongeveer 50% kan laten groeien.

Galaxy digital

Galaxy Digital (TSX:GLXY) is een crypto financiële dienstverlener die zwaar heeft geïnvesteerd in de metaverse, in zaken als NFT's (Non-Fungible Tokens) en Sandbox (een metavers platform mogelijk gemaakt door blockchain).

Synaptics

Synaptics Incorporated (NASDAQ:SYNA) is een IT-bedrijf uit San Jose, Californië. Het maakt krachtige display-driver-chips, nodig bij toegang tot de metaverse. Met andere woorden, dit is een weddenschap op een bedrijf dat producten levert voor de infrastructuur van de metaverse.

De aandelenkoers is in de afgelopen 12 maanden met 65,75% gestegen, ondanks een correctie van meer dan 25% YTD.

Micron Technology

Micron Technology (NASDAQ:MU) is een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in producten die nodig zijn om de infrastructuur van de metaverse te bouwen, zoals datacenters of headsets. Het keert ook dividend uit en de aandelenkoers is bijna vlak YTD en in de afgelopen twaalf maanden. Het handelt echter dicht bij zijn all-time highs na een rally in de afgelopen drie jaar.