Home » News » Liontown Resources streeft naar een schuld- en aandelenemissie van A$ 1,18 miljard na de terugtrekking van Albemarle

Liontown Resources streeft naar een schuld- en aandelenemissie van A$ 1,18 miljard na de terugtrekking van Albemarle

News Team

Lithiumontwikkelaar Liontown Resources (ASX: LTR) Ltd heeft plannen onthuld om voor 760 miljoen dollar aan extra schulden veilig te stellen en tot 420 miljoen dollar aan nieuwe aandelen uit te geven, na de intrekking van een overnamebod van 6,6 miljard dollar door de Amerikaanse batterijchemiegigant Albemarle Corporation. NYSE: ALB), meldt de Australian Financial Review .

De maatregelen zijn bedoeld om een financieringstekort van $450 miljoen te dichten voor de voltooiing van het vlaggenschip van het bedrijf, het Kathleen Valley Lithium Project in de noordelijke Goldfields van West-Australië, dat naar schatting $951 zal kosten voor de initiële productie.

De aandelen zullen worden uitgegeven tegen een prijs van $1,80 per stuk, een scherpe korting van ruim 35% ten opzichte van de prijs van $2,79 op 13 oktober en 40% onder de $3 per aandeel waartegen Albemarle de overname had voorgesteld.

Er werd op de goedkeuring van Rinehart gewacht

Albemarle trok zijn bod maandag in, onder verwijzing naar de “toenemende complexiteit” bij het afronden van de deal.

Algemeen wordt aangenomen dat de complexiteit verband houdt met de aankoop van een belang van 19,9% in Liontown door Gina Rinehart, de rijkste persoon van Australië, en haar belangstelling voor het beïnvloeden van de toekomst van Kathleen Valley.

Het blijft onduidelijk of Rinehart haar rechten zal uitoefenen om de aandelen met korting te kopen.

Liontown-voorzitter Tim Goyder heeft toegezegd een persoonlijke investering van $10,8 miljoen te zullen doen, in afwachting van goedkeuring door de aandeelhouders.

Banken en kredietinstellingen om leningen te verstrekken

Het merendeel van de nieuwe aandelen, ter waarde van $365 miljoen, zal zich richten op institutionele beleggers, waarbij particuliere aandeelhouders een kans krijgen in een daaropvolgende aanbieding van $45 miljoen.

De grote banken van Australië, Commonwealth, Westpac, National Australia Bank, en Australia and New Zealand Banking Group (ASX: ANZ), zullen tot 560 miljoen dollar aan leningen verstrekken aan Liontown, terwijl nog eens 200 miljoen dollar afkomstig zal zijn van exportkredietinstellingen zoals de Export Finance Australia en Clean Energy Finance Corporation van de federale overheid.

De nieuwe leningen zullen worden gebruikt om een bestaande schuldfaciliteit van $300 miljoen met Ford te herfinancieren, waarvan $247,3 miljoen per 31 augustus was gebruikt.

De aandelen van Liontown daalden bij het hervatten van de handel vandaag en staan bijna 33% lager op $1,87 in de late ochtendhandel.

Source: https://buystocks.co.uk/news/liontown-resources-seeks-a1-18-billion-in-debt-and-share-issue-after-albemarle-pullout/