Home » News » LMC-aandeelhouders OK omgekeerde aandelensplitsing

LMC-aandeelhouders OK omgekeerde aandelensplitsing

News Team

Aandeelhouders van Lordstown Motors Corp. gokken op een omgekeerde aandelensplitsing om de waarde van de leeggelopen aandelen van het bedrijf te verhogen.

Het is een stap die, indien succesvol, de fabrikant van elektrische auto’s weer in overeenstemming met de Nasdaq-handelsregels zou kunnen brengen en een investering van $ 170 miljoen van Foxconn zou kunnen besparen.

De 1:15 splitsing van de gewone klasse A-aandelen van het bedrijf is gepland voor vandaag, waarbij de handel op split-aangepaste basis begint wanneer de markt opengaat.

Lordstown Motors gaf dinsdag echter geen garantie dat de splitsing de waarde van het aandeel zou doen stijgen of dat het investeerder Foxconn zou overtuigen om een aandelenaankoop van ongeveer $ 47,3 miljoen af te ronden – financiering die cruciaal is voor het voortbestaan van de startup.

Als de splitsing ervoor zorgt dat het aandeel gedurende 10 handelsdagen op rij boven $ 1 per aandeel blijft en Nasdaq meldt het bedrijf dat het weer in overeenstemming is met de handelsregels, “kan dat voldoen aan Foxconn’s (onjuiste) interpretatie van de sluitingsvoorwaarde en ervoor zorgen dat Foxconn sluit de transactie’, staat in een persbericht dat dinsdag is verzonden.

Lordstown Motors en Foxconn tekenden in november een investeringsovereenkomst van $ 170 miljoen waarin Foxconn werd opgeroepen om op 8 mei een tweede investeringsronde af te ronden. , het heeft de overeenkomst geschonden.

Nasdaq bracht Lordstown Motors op 21 april op de hoogte dat het niet meer voldeed aan de minimale biedprijsvereiste van de beurs door gedurende 30 opeenvolgende werkdagen – van 7 maart tot 18 april – onder $ 1 per aandeel te dalen.

Lordstown Motors was het niet eens met de bewering van Foxconn en was op 8 mei, zo stelt het persbericht, “klaar, bereid en in staat om de overeenkomst te sluiten” – een positie waarin het bedrijf nu blijft.

“Hoewel het bedrijf (Lordstown Motors) bereid blijft om met Foxconn te onderhandelen in een poging om zijn geschillen op te lossen, bestaat er momenteel geen overeenkomst en kan het bedrijf (Lordstown Motors) niet voorspellen of een dergelijke overeenkomst in de toekomst zal worden bereikt”, aldus het persbericht. .

AANDELENSPLITSING

De splitsing werd maandag goedgekeurd door de aandeelhouders van Lordstown Motors tijdens de jaarlijkse vergadering van het bedrijf.

De verhuizing zorgt ervoor dat elke 15 aandelen van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van het bedrijf worden gecombineerd tot één uitgegeven en uitstaande gewone aandelen. Er wordt geen fractioneel gedeeld uitgegeven. Integendeel, aandeelhouders die recht hebben op een fractioneel aandeel, zullen contant geld ontvangen dat gelijk is aan de fractie vermenigvuldigd met de slotkoers van dinsdag, die 28 cent per aandeel was. Het aandeel noteerde ongeveer 5 procent lager dan open.

De splitsing verandert niets aan de waarde of het toegestane aantal gewone aandelen, noch aan de waarde, het toegestane of uitstaande aantal aandelen van de preferente aandelen van het bedrijf.

Het is een stap die “bedoeld is om de verhandelbaarheid en liquiditeit te verbeteren” van de gewone aandelen van het bedrijf, stelt het persbericht.

“Een hogere marktprijs kan gewone aandelen van klasse A aantrekkelijker maken voor een breder scala aan institutionele beleggers, professionele beleggers en andere leden van het investerende publiek”, naast de bedoeling om aan de Nasdaq-regels te voldoen.

PRODUCTIE-UPDATE

Sinds de start van de beperkte commerciële productie in november heeft Lordstown Motors 56 batterij-aangedreven Endurance-trucks voltooid en 18 afgeleverd, een dozijn daarvan sinds de hervatting van de productie in april.

Het bedrijf kondigde in februari aan dat het de productie had stopgezet na problemen met de kwaliteit van onderdelen van leveranciers die leidden tot terugroepacties van de truck in februari en maart. Een derde terugroepactie in april was vanwege een softwarestoring.

“De Endurance wordt met elke software-update steeds beter en ons team wordt aangemoedigd door de meest recente feedback van klanten. In het licht van het Foxconn-geschil en de onzekerheid over de vraag of en in welke mate Foxconn zijn financieringsverplichtingen uit hoofde van de investeringsovereenkomst zal nakomen, heeft het bedrijf agressieve maatregelen genomen om de kosten te verlagen en de liquiditeit te behouden”, aldus het persbericht.

Op 30 april had het bedrijf geldmiddelen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van ongeveer $ 165 miljoen, een daling van ongeveer $ 11 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-stockholders-ok-reverse-stock-split/