Home » News » Lockheed schrapt deal van $4,4 miljard om Aerojet te kopen, door hindernissen in de regelgeving

Lockheed schrapt deal van $4,4 miljard om Aerojet te kopen, door hindernissen in de regelgeving

Lockheed zal Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. niet langer overnemen vanwege toezicht door de Amerikaanse overheid.

De Amerikaanse wapenfabrikant Lockheed Martin Corp kondigde eerder vandaag aan dat het de overname van de raketmotormaker Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. had afgeblazen. Dit komt na verzet van de Amerikaanse antitrusthandhavers.

Vorige maand heeft de Federal Trade Commission een rechtszaak aangespannen om de Aerojet Rocketdyne-deal te blokkeren. Volgens de FTC zou de overname van Aerojet door Lockheed een negatief effect hebben op andere defensie-aannemers. De deal werd eerder eind 2020 aangekondigd, maar gaat niet meer door.

Na de aankondiging in 2020 kreeg de deal kritiek van sommige deelnemers uit de industrie, waarvan de meesten beweerden dat de overname Lockheed een leidende positie zou geven ten opzichte van raketmotoren op vaste brandstof.

Raketproducent Raytheon Technologies heeft zich uitgesproken over zijn verzet tegen de deal, met het argument dat het Lockheed te veel macht in de industrie zou geven.

Volgens Lockheed's Chief Executive James Taiclet zou de overname gunstig zijn voor de regering van de Verenigde Staten door de efficiëntie, snelheid te verbeteren en de kosten te verlagen. Hij voegde er echter aan toe dat het beëindigen van de deal in het belang van de belanghebbenden was.

Lockheed verklaarde dat het goed was voor 33% van de omzet van Aerojet, eraan toevoegend dat de deal de kosten voor de regering van de Verenigde Staten zou verlagen.

Aerojet verklaarde dat ondanks het schrappen van de deal, het sterke toekomstige prestaties verwacht. De deal werd beëindigd zonder verliezen van beide kanten. Volgens de regelgevende documenten bevat de fusieovereenkomst geen beëindigingsvergoeding in het geval dat de regelgevende instanties zich tegen de deal verzetten.

De FTC voegde eraan toe dat als de zaak voor de rechtbank was beland, het de eerste geprocedeerde defensiefusiezaak in decennia zou zijn geweest.

De aandelen van Lockheed zijn vandaag met meer dan 2% gedaald en handelen momenteel rond de $387.