Home » News » Londen begint week in het groen vóór inflatiecijfers.

Londen begint week in het groen vóór inflatiecijfers.

20 May 2024 Door News Team

Aziatische aandelen lieten in de vroege handel overwegend positieve bewegingen zien, gesteund door robuuste bedrijfswinsten in de VS en maatregelen van China om de vastgoedmarkt te versterken.

De markten in Australië en Japan boekten winst, en de futures voor Hong Kong suggereerden maandag een sterke start.

Op dezelfde manier stegen de Amerikaanse aandelenfutures na de stijging van de S&P 500 Index vrijdag en een historische afsluiting van de Dow Jones Industrial Average boven de 40.000.

Concreet steeg de Kospi-index in Zuid-Korea met 0,7 procent, terwijl de Japanse Topix met 0,4 procent steeg. De Zuid-Koreaanse won daalde met 0,2 procent ten opzichte van de dollar naar 1.355,02 won, en de yen daalde met 0,1 procent naar 155,85 yen.

Op de grondstoffenmarkt bereikte de goudprijs nieuwe hoogten, waarbij spotgoud met 0,74 procent steeg naar $2.432,70 per ounce, nadat het eerder in de sessie een piek had bereikt van $2.440,49. Ondertussen zag Bitcoin een daling van ongeveer 1 procent en handelde op $65.863.

De Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij een helikoptercrash in het bergachtige noordwesten van Iran, bevestigden functionarissen. Ambulances navigeerden door mist om de crashlocatie nabij de grens met Azerbeidzjan te bereiken. Ondanks eerdere drone-pogingen belemmerden barre weersomstandigheden en terrein de pogingen om de crashlocatie te lokaliseren.

De olieprijzen stegen maandag in de vroege Aziatische handel als reactie op het incident, waarbij ruwe Brent-olie met 0,3 procent steeg naar $84,24 per vat en de Amerikaanse West Texas Intermediate-ruwe olie met 0,2 procent steeg naar $80,21 per vat.

De Chinese centrale bank handhaafde haar belangrijkste rentetarieven, waarbij de eenjarige leningprime rate (LPR) op 3,45 procent stond en de vijfjarige LPR op 3,95 procent. Om de vraag naar onroerend goed te stimuleren, kondigde het plannen aan om de hypotheekrente en de aanbetalingseisen voor huizenkopers te verlagen.

Vice-gouverneur Tao Ling onthulde een plan om 300 miljard yuan toe te wijzen om staatsbedrijven te helpen bij de aankoop van onverkochte appartementen.

De huizenprijzen in Groot-Brittannië bereikten nieuwe hoogtepunten, ondanks de hoge hypotheekkosten. Rightmove rapporteerde medio mei een gemiddelde vraagprijs van £375.131, een stijging van 0,8 procent op maandbasis, de kleinste stijging dit jaar. De prijzen waren 0,6 procent hoger dan vorig jaar. Met name de high-end markten kenden een aanzienlijke jaarlijkse stijging van 1,3 procent

Deze week kijken traders naar economische gegevens uit Europa en inflatierapporten uit Groot-Brittannië, Canada en Japan. Er worden belangrijke beslissingen van de centrale banken verwacht uit Nieuw-Zeeland, Indonesië, Zuid-Korea en Chili. Er worden notulen verwacht van de Australische centrale bank en de Federal Reserve, samen met de mondiale PMI’s.

De winsten van Nvidia Corp. staan op de agenda.

In het bedrijfsnieuws zijn de stemmen van aandeelhouders aanzienlijk. Virgin Money overweegt het overnamebod van Nationwide, terwijl beleggers in Indivior stemmen over het verplaatsen van de primaire notering naar New York. Er worden ook detailhandelswinsten verwacht van Marks and Spencer in het Verenigd Koninkrijk en Target in de VS.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-start-week-in-the-green-before-inflation-figures/