Home » News » Londen open: aandelen stijgen na Britse bbp-gegevens, vóór Fed

Londen open: aandelen stijgen na Britse bbp-gegevens, vóór Fed

News Team

De Londense aandelen stegen woensdag in de vroege handel, nadat zwakke Britse bbp-gegevens de verwachtingen van een renteverlaging door de Bank of England wekten, en omdat beleggers de laatste beleidsaankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve in de gaten hielden.

Om 08.20 uur GMT stond de FTSE 100 0,2% hoger op 7.554,02, terwijl het pond sterling 0,3% daalde ten opzichte van de dollar op 1,2530, nadat uit cijfers van het Office for National Statistics bleek dat de economie in oktober onverwacht kromp, waarbij alle drie de sectoren krompen.

De economie kromp met 0,3%, na een groei van 0,2% in september en de verwachtingen voor een vlakke prestatie. Het afgelopen kwartaal bleef het bbp onveranderd.

Uit de gegevens bleek dat de dienstenproductie in oktober met 0,2% daalde, als gevolg van een afname van de informatie- en communicatiesector, en dat dit de grootste bijdrage leverde aan de daling van de bbp-groei. De sector was in september met 0,2% gegroeid.

Ondertussen daalde de productie met 0,8%, als gevolg van wijdverbreide dalingen in de verwerkende industrie, nadat er in september geen groei was te zien. De bedrijvigheid in de bouwsector daalde in oktober met 0,5%, na een groei van 0,4% de maand ervoor.

Darren Morgan, directeur economische statistiek van de ONS, zei: ‘Onze eerste schattingen suggereren dat de bbp-groei de afgelopen drie maanden vlak was.

“De stijgingen in de dienstensector, aangevoerd door techniek, filmproductie en onderwijs – die zich herstelden van de impact van de zomerstakingen – werden gecompenseerd door dalingen in zowel de productie als de woningbouw.

“In oktober waren er echter krimpingen in alle drie de belangrijkste sectoren. De dienstensector was de grootste aanjager van de daling, met dalingen in IT, advocatenkantoren en filmproductie – die na een paar sterke maanden terugvielen.

“Deze werden ook verergerd door wijdverbreide dalingen in de productie en de bouw, die deels te wijten waren aan het slechte weer.”

Susannah Streeter, hoofd geld en markten bij Hargreaves Lansdown, zei: “Het Verenigd Koninkrijk zit nog steeds diep vast in stagnatiegebied en een snel herstel lijkt onwaarschijnlijk, vooral gezien het feit dat de rentetarieven morgen ongewijzigd zullen worden gehouden, waardoor de pijn voor kredietnemers zal blijven voortduren. .

“Het vergroot echter wel de kans dat de Bank of England de rente eerder zal verlagen dan voorspeld, hoewel dit nog steeds niet waarschijnlijk is tot de tweede helft van volgend jaar, aangezien de loonstijgingen weliswaar vertragend zijn, maar nog steeds sterk zijn.”

Nog te verwachten is dat de Amerikaanse producentenprijsindex voor november 1330 GMT zal bedragen, terwijl de laatste beleidsaankondiging van de Fed voor 2023 1900 GMT zal zijn.

Op de aandelenmarkten stond BAE Systems in het zwart nadat het een contract ter waarde van maximaal 8,8 miljard dollar had binnengehaald met het Amerikaanse leger om door te gaan als uitvoerende aannemer van de Holston Army Ammunition Plant (HSAAP) met een basisperiode van 10 jaar.

Entain schoot hoger toen het zei dat CEO Jette Nygaard-Andersen met onmiddellijke ingang ontslag heeft genomen uit haar functie. Het heeft Stella David, een niet-uitvoerend bestuurder, aangesteld als interim-CEO totdat een permanente vervanger is geselecteerd.

B&M European Value Retail kelderde nadat SSA Investments 27,8 miljoen aandelen in de discountretailer via een plaatsing had verkocht. De aandelen hadden een prijs van 582,5p per stuk, wat de totale brutoverkoopopbrengst op £162,1 miljoen opbracht.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-open-stocks-edge-up-after-uk-gdp-data-ahead-of-fed/