Home » News » Londen open: aandelen stijgen sneller dan de loonlijsten

Londen open: aandelen stijgen sneller dan de loonlijsten

News Team

De Londense aandelen stegen vrijdag in de vroege handel, toen beleggers keken naar de publicatie van het laatste Amerikaanse non-farm payrolls report.

Om 08.20 uur GMT steeg de FTSE 100 met 0,1% naar 7.521,02.

Het loonlijstrapport voor november wordt om 13.30 uur GMT verwacht, samen met het werkloosheidspercentage en de gemiddelde inkomsten.

CMC Markets-analist Michael Hewson zei: “De verwachtingen zijn dat er in november 183.000 banen zullen worden toegevoegd; we moeten echter ook niet vergeten dat er veel extra aanwervingen plaatsvinden in de weken voorafgaand aan Thanksgiving en de kerstperiode, waardoor de cijfers wellicht zullen stijgen.” kom hoger binnen.

“Welke cijfers we ook krijgen, het zou een grote verrassing zijn om aan deze kant van 2024 enig bewijs te zien van scheuren op de Amerikaanse arbeidsmarkt, waarbij de arbeidsparticipatie onveranderd blijft op 62,7% en het werkloosheidspercentage op 3,9%.”

Op de aandelenmarkten kreeg Sainsbury’s een impuls door een upgrade van ‘neutraal’ naar ‘kopen’ bij Goldman Sachs.

Bouwmaterialendistributeur Grafton Group herstelde zich nadat hij had gezegd dat het zijn aandeleninkoopprogramma had verlengd tot eind mei 2024, nadat het aanvankelijk eind januari zou aflopen.

Online handelsplatform IG Group steeg toen het de benoeming aankondigde van Breon Corcoran – de voormalige CEO van Paddy Power Betfair – als nieuwe CEO.

Paddy Power-eigenaar Flutter maakte een opsteker toen hij bevestigde dat hij toewerkte naar een notering aan de New York Stock Exchange in januari, maar ook dat hij de notering uit Londen niet zal schrappen.

Aan de andere kant stond mijnbouwer Anglo American onder druk nadat hij had gezegd dat het van plan was de operationele kosten tegen eind 2024 met ongeveer 1 miljard dollar te verlagen, waardoor de productie met ongeveer 4% zou worden verminderd, omdat beperkingen op de korte termijn en de volatiele marktomstandigheden op de winst bleven drukken.

Imperial Brands werd lager gezet door een verlaging van ‘outperform’ naar ‘sector perform’ bij RBC Capital Markets, wat wees op een sterke outperformance ten opzichte van British American Tobacco.

Woningbouwer Berkeley Group ging onderuit na te hebben gezegd dat het heeft besloten niet te investeren in nieuwe ontwikkelingen vanwege de ongunstige planning en regelgeving, en zich in plaats daarvan te concentreren op ‘financiële kracht’ na een stijging van de winst in de eerste helft van het jaar.

De winst vóór belastingen steeg in de zes maanden tot en met 31 oktober met 4,6% tot £298 miljoen, terwijl de operationele marges stabiel bleven op 19,5%. De waarde van de reserveringen daalde echter met een derde als gevolg van de impact van de hogere rentetarieven en de aanhoudende ‘verhoogde politieke en macro-volatiliteit’, aldus het bedrijf.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-open-stocks-nudge-up-ahead-of-payrolls/