Home » News » De Aziatische markten waren gemengd, terwijl het bbp van Japan in het derde kwartaal naar beneden werd bijgesteld, terwijl India de rente handhaafde

De Aziatische markten waren gemengd, terwijl het bbp van Japan in het derde kwartaal naar beneden werd bijgesteld, terwijl India de rente handhaafde

News Team

De markten in Azië en de Stille Oceaan waren gemengd, aangezien het bbp van Japan in het derde kwartaal op een verrassende manier neerwaarts werd bijgesteld, terwijl de centrale bank van India haar belangrijkste rentetarieven stabiel hield.

Het bbp van Japan in het derde kwartaal werd neerwaarts bijgesteld naar een daling van 0,7% op kwartaalbasis, een scherpere daling vergeleken met de eerder geraamde daling van 0,5%. Economen hadden voorspeld dat het herziene cijfer ongewijzigd zou blijven op 0,5%

De Reserve Bank of India handhaafde haar reporente op 6,5%, in lijn met een peiling van Reuters onder 64 economen die unaniem voorspelden dat de bank haar beleidsrente stabiel zou houden.

In Australië steeg de S&P/ASX 200 0,3% en eindigde op 7.194,9, waarmee eerdere verliezen ongedaan werden gemaakt.

De Japanse Nikkei 225 daalde met 1,68% nadat de bbp-gegevens op 32.307,86 eindigden, het laagste niveau in een maand, terwijl de Topix met 1,5% daalde naar 2.324,47.

De Zuid-Koreaanse Kospi klom 1,03% naar 2.517,85, terwijl de small-cap Kosdaq 2,11% steeg naar 830,37.

De Hong Kong Hang Seng-index wiste eerdere winsten teniet en handelde in het laatste uur marginaal onder de flatline, terwijl de Chinese CSI 300 op het vasteland 0,24% won, zich herstelde van een dieptepunt in vier jaar en eindigde op 3.399,46.

In de VS wonnen alle drie de belangrijkste indexen van de ene op de andere dag terrein toen de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 hun driedaagse verliesreeksen doorbraken, voorafgaand aan het uiterst belangrijke banenrapport van vrijdag.

De S&P 500 klom 0,8%, terwijl de blue-chip Dow 0,17% toevoegde. De Nasdaq Composite ging 1,37% vooruit dankzij een outperformance van technologieaandelen.

Google-moederbedrijf Alphabet won ruim 5% toen handelaren de lancering van zijn Gemini-model voor kunstmatige intelligentie toejuichten. Nvidia (NASDAQ: NVDA) en AMD (NASDAQ: AMD) voegden ook respectievelijk ruim 2% en 9% toe.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-markets-mixed-as-japans-third-quarter-gdp-revised-downward-india-holds-rates/