Home » News » Markthoogtepunten: waarom deze vier aandelen het nieuws haalden

Markthoogtepunten: waarom deze vier aandelen het nieuws haalden

Na het hele fiscale jaar 2021 een bullish trend aan te houden, lijkt het erop dat Nvidia-aandelen deze trend kunnen doortrekken naar 2022.

Analog Devices rapporteerde $1,94 in het eerste kwartaal en overtrof de schattingen van analisten met ongeveer 17 cent.

ViacomCBS-aandelen daalden met 20% nadat de financiële resultaten over het vierde kwartaal lager waren dan de schattingen van analisten.

Nvidia-aandelen stijgen na solide financiële cijfers over het vierde kwartaal

Na het hele fiscale jaar 2021 een bullish trend te hebben gevolgd, lijkt het erop dat Nvidia-aandelen deze trend kunnen doortrekken naar 2022. De bedrijfsaandelen zijn de afgelopen vijf dagen met 2% gegroeid. Nvidia Corp is een in Amerika gevestigd multinationaal technologiebedrijf dat GPU's (grafische verwerkingseenheden) ontwikkelt en ontwerpt voor professionele en gamingmarkten.

Het bedrijf komt uit Delaware, maar is gevestigd in Santa Clara. De steeds toenemende belangstelling voor personal computers zal ervoor zorgen dat deze stijgende trend nog een tijdje zal aanhouden.

Analog Device verslaat EPS in eerste kwartaal

Analog Devices, een high-performance, eersteklas analoog technologiebedrijf, rapporteerde $1,94 in het eerste kwartaal en overtrof de schattingen van analisten met ongeveer 17 cent. Bovendien rapporteerde het in hetzelfde kwartaal ook een omzet van $2,88 miljard, wat ook de consensusschattingen in deze categorie overtreft. Ook rapporteerde analoog $2,78 miljard vrije cashflow en $3,16 miljard operationele cashflow.

Het bedrijf kondigde tevens aan dat het dividend met 10% is gestegen. Dit is pas de 19e keer dat het de afgelopen 18 jaar een toename van deze ruimte heeft gezien.

Upstart Holdings stijgt met 25% na aankondiging van financiële gegevens

Upstart Holdings, een vooraanstaande AI-leningsmaatschappij, stegen met 25% nadat het zijn financiële resultaten voor 2021 had aangekondigd. Het bedrijf boekte een winst per aandeel in het vierde kwartaal van $0,89. Dit overtrof de schattingen van analisten met ongeveer 38 cent. Bovendien overtrof het bedrijf ook de geschatte omzet van $263,8 miljoen in het vierde kwartaal van $304 miljoen, een stijging van 252%.

De bankpartnerschappen van het bedrijf faciliteerden meer dan 495.000 leningen, voor een totaal van ongeveer $4,1 miljard, wat neerkomt op een groei van 301% op jaarbasis. Het rapporteerde een netto-inkomen van $68,9 miljoen GAAP, een miljoen dollar meer dan in het voorgaande fiscale jaar.

ViacomCBS keldert met 20% na het financiële rapport over het vierde kwartaal

ViacomCBS aandelen daalden met 20% nadat de financiële resultaten over het vierde kwartaal lager waren dan de schattingen van analisten. Het enorme massamediabedrijf veranderde ook zijn naam in "Paramount Global" en verbeterde zijn streamingstrategie. Jim Lebenthal van Verity Partners gelooft dat Paramount Global sneller groeit dan Netflix.