Home » News » Markthoogtepunten: Dit is wat de beweging in deze aandelen veroorzaakte:

Markthoogtepunten: Dit is wat de beweging in deze aandelen veroorzaakte:

  • GitLab overtreft de omzetramingen in het vierde kwartaal en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen geven herziene omzetrichtlijnen uit.
  • Jim Cramer zegt dat Johnson & Johnson een aandeel van $200 is
  • Northvolt kondigt plannen aan om een derde EV-batterijfabriek te bouwen

GitLab overtreft omzetramingen in het vierde kwartaal

Op dinsdag stegen de aandelen van GitLab Inc. (NASDAQ: GTLB) met bijna 20% nadat het bedrijf solide fiscale Q4-resultaten had aangekondigd en optimistische vooruitzichten had afgegeven. Het bedrijf had een omzet van $77,8 miljoen en een nettoverlies van $45,8 miljoen of $ 032 per aandeel. Op aangepaste basis had het bedrijf een nettoverlies van $0,16 per aandeel.

Analisten hadden gerekend op een omzet van $70,3 miljoen en een verlies per aandeel van $0,25. Voor het huidige kwartaal eist het bedrijf een omzet van $78 miljoen en een aangepast verlies per aandeel van $0,28

Johnson and Johnson stijgt naar $200, aldus Jim Cramer

De aandelen van Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) hebben binnen een maand bijna 10% hersteld, maar Jim Cramer van CNBC heeft er vertrouwen in dat het aandeel een stijging van nog eens 15% heeft. De Mad Money-host ziet de aandelen rond de $ 200 raken, wat een stijging van 15% betekent ten opzichte van de huidige niveaus.

Jim is ook optimistisch over de plannen van het bedrijf om het bedrijf in twee openbare bedrijven te splitsen. De ene zal zich richten op farmaceutische en medische hulpmiddelen, de andere op consumentenproducten.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen herzien omzetprognose Q1 2022

Grote luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten hebben hun omzetvooruitzichten voor het eerste kwartaal herzien, wat aangeeft dat de sector sneller herstelt van door pandemie veroorzaakte verstoringen dan verwacht.

Southwest Airlines Co (NYSE: LUV) verwacht een omzetherstel van 92% in het eerste kwartaal, terwijl Delta Airlines Inc. (NYSE: DAL) naar verwachting een omzetstijging van 78% zal rapporteren ten opzichte van pre-pandemische niveaus. American Airlines Group Inc. (NASDAQ: AAL) verwacht dat de omzet slechts 17% zal dalen in vergelijking met het niveau van 2019 in vergelijking met eerdere projecties van een daling van 22%, en United airlines Holdings Inc. (NASDAQ: UAL) verwacht een herstel van bijna 80% van de omzet in het eerste kwartaal dankzij op het rendement van zakelijk verkeer en groei in boekingen.

Northvolt bouwt zijn derde batterijfabriek voor elektrische voertuigen.

Northvolt verklaarde dat het zou beginnen met de bouw van een gigagfabriek om EV-batterijen in Duitsland te produceren. Het bedrijf verwacht de eerste batterijen tegen 2025 te produceren vanuit de Northvolt Drei-fabriek in Heide, Duitsland. De gigafacilty zal bijna 60 gigawattuur per jaar produceren, wat genoeg is om meer dan een miljoen elektrische auto's van stroom te voorzien. Dit wordt de derde elektrische batterijfabriek van Northvolt.