Home » News » Markthoogtepunten: waarom deze aandelen op vrijdag trending waren

Markthoogtepunten: waarom deze aandelen op vrijdag trending waren

  • Federal Reserve-voorzitter waarschuwt voor dreigende inflatie
  • Sweetgreen en Hibbett publiceren kwartaalresultaten
  • Disney introduceert nieuw abonneeniveau

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gaf aan dat de Russische invasie van Oekraïne een inflatiestijging zou kunnen veroorzaken. De Fed verwacht echter dat de tegenslag de prijsdruk in de komende maanden zal verminderen. De energieprijzen stijgen vanwege de economische gevolgen van het conflict en de consumentenprijzen stijgen het snelst in vier decennia.

Sweetgreen boekt Q4-omzet van $96,4 miljoen

De aandelen van Sweetgreen Inc. (NYSE: SG) stegen vrijdag met bijna 20% nadat het bedrijf een aanzienlijke omzetstijging in het vierde kwartaal van 2021 rapporteerde. en een herstel na de pandemie.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg $96,4 miljoen, hoger dan de consensusschattingen van 84,7 miljoen. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $66,2 miljoen of $1,14 per aandeel, vergeleken met schattingen van analisten van $0,66 per aandeel.

Disney onthult een nieuw niveau voor abonnees

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) is van plan om in 2022 een nieuwe advertentie-ondersteunde categorie voor zijn streamingdienst in de VS te onthullen. Het media,- en entertainmentconglomeraat heeft echter niet bekendgemaakt hoeveel de categorie zal kosten en wat de exacte releasedatum is. Ook geeft het bedrijf aan dat ze de advertentie-ondersteunde laag volgend jaar internationaal gaan introduceren.

Dit nieuwe niveau zal de bouwsteen zijn voor de multinational om zijn doel van 230 miljoen tot 260 miljoen gebruikers voor Disney+ in de komende twee jaar te bereiken.

Hibbett doet het beter dan verwacht

Hibbett Inc. (NASDAQ: HIBB) won vrijdag 8% na het rapporteren van iets beter dan verwachte winstverwachtingen die niet-inspirerende resultaten over het vierde kwartaal van 2021 overtroffen en gunstige verkoopvooruitzichten voor het hele jaar.

Het bedrijf had een winst per aandeel van $1,25, terwijl analisten schattingen van $1,35 missen. De omzet groeide met 1,7%, maar voldeed niet aan de verwachtingen. De vergelijkbare omzet in dezelfde winkel daalde met 1,6%, maar werd gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van de digitale verkoop met 1,8%. Voor het jaar vragen analisten om een winst per aandeel van $9,85, onder het middelpunt van de range van $9,9 van het bedrijf.

Sony en Honda Motors werken samen om elektrische voertuigen te ontwikkelen

Sony Group (OTCMKTS: SNEJF ) en Honda Motors (OTCMKTS: HNDAF) hebben een samenwerking aangekondigd om elektrische voertuigen te creëren. De samenwerking brengt twee grote Japanse bedrijven samen die de afgelopen tijd onvermurwbaar zijn geweest om gebruik te maken van enkele van de toonaangevende technologietrends.

De bedrijven kondigden aan dat ze een joint venture oprichten om tegen 2025 elektrische voertuigen te verkopen. Sony was een leider op het gebied van draagbare apparaten, maar bleef achter in de smartphonesector, met Apple en Samsung voorop. Ook komt Honda niet in de buurt van Tesla in de EV-sector.