Home » News » Markthoogtepunten: waarom deze aandelen trending waren in het weekend

Markthoogtepunten: waarom deze aandelen trending waren in het weekend

  • Aandelenmarkten bloedden vrijdag toen de Amerikaanse inflatie het nieuwe 40-jarige hoogtepunt bereikte
  • JPMorgan verlaagde de rating van Chevron terwijl Buckle de winstverwachtingen over het vierde kwartaal overtrof
  • Pearson wijst overnamevoorstel van $9,16 miljard af

Aandelenmarkten bloedden toen Amerikaanse inflatie recordhoogte bereikte

Vorige week boekten de wereldwijde aandelenmarkten aanzienlijke winsten na de aankondiging dat de consumenteninflatie in de VS een nieuw hoogtepunt in 40 jaar had bereikt op 7,9%. Afgezien van de inflatie, werden ook de aandelenmarkten getroffen na de aankondiging van de Europese Centrale Bank dat zij versneld uit haar stimulerende programma voor de aankoop van activa zal stappen.

Wall Street was lager dan de inflatiecijfers en gaf een deel van de rallywinsten van de vorige sessie prijs. Ook daalden de aandelen van de eurozone met de meeste bereikende sessie na de verrassende aankondiging van de ECB.

JPMorgan verlaagt de rating van Chevron naar Sell

De aandelen van Chevron Corporation (NYSE: CVX) zijn sinds het begin van het jaar met 40% gestegen, maar Phil Gresh van JPMorgan denkt dat de oliegigant voorlopig nog niet zover is. Als gevolg hiervan verlaagde Gresh het aandeel naar verkopen op vrijdag en stelde een koersdoel van $169 in. Dit is een gewaagde oproep, aangezien het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft geleid tot een stijging van de olieprijzen tot recordniveaus.

De analisten zijn van mening dat Chevron aandelen redelijk gewaardeerd worden op $170, maar zijn optimistisch over concurrenten zoals Occidental, Imperial, Exxon, Cenovus en anderen. Gresh voorspelt een gemiddelde Brent-olieprijs van $90 dit jaar.

Buckle overtreft de winstverwachtingen voor het vierde kwartaal.

De aandelen van Buckle Inc. (NYSE: BKE) stegen met bijna 1% nadat de kledingretailer de winst over het vierde kwartaal bekendmaakte die de schattingen overtrof. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $83,9 miljoen of $1,69 per aandeel, vergeleken met $65,6 miljoen of $1,33 per aandeel een jaar geleden. De omzet steeg met 20% op jaarbasis tot $380,9 miljoen. Analisten hadden een omzet van $380,9 en een winst van $1,48 per aandeel voorspeld.

De digitale verkoop steeg met 10,5%, terwijl de vergelijkbare winkelverkopen met 20% toenamen, volgens de verwachtingen van analisten.

Pearson wijst overnamebod van $9,16 miljard van Apollo Global af

De aandelen van Pearson Plc stegen vrijdag met 20% en het bedrijf verwierp een overnamebod van $9,16 miljard van Apollo Global Management Inc. Het bedrijf gaf aan dat de waardering van het private equity-bedrijf van 854,2 pence het aanzienlijk ondergewaardeerd had.

Het bestuur van het bedrijf verwierp het voorstel unaniem. Dit is de tweede keer dat Pearson een voorstel van de aandelenfirma afwijst. In november stelde Apollo Global voor om Pearson over te nemen tegen 800 pence per aandeel.