Home » News » Markthoogtepunten: waarom deze vijf aandelen dinsdag trending waren

Markthoogtepunten: waarom deze vijf aandelen dinsdag trending waren

  • Apple lanceert Mac Studio en Studio Display
  • General Motors kondigt partnerschap voor elektrisch voertuig aan
  • Stitch Fix en MongoDB overtroffen kwartaalresultaten

Apple onthult een reeks nieuwe producten

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL ) hield gisteren zijn productlanceringsevenement voorjaar 2022, waarbij meer dan 150.000 mensen het evenement op YouTube streamden. Het bedrijf maakte een reeks introducties, waaronder Mac Studio vanaf $3.999, Studio Display vanaf $1.599, iPhone SE 2022 voor $429 en de nieuwe iPad Air.

Het bedrijf onthulde dat de eerder gelanceerde iPhone 13 en iPhone 13 Pro momenteel verkrijgbaar zijn in alpine en groene kleuren.

General Motors kondigt samenwerking aan met Pacific Gas en Electric Co

General Motors Company (NYSE: GM ) en Pacific Gas and Electric Co. (NYSE: PCG) hebben een samenwerking aangekondigd voor een proefprogramma om unieke elektrische voertuigen te creëren die een huis van stroom kunnen voorzien in het geval van een stroomstoring. Marry Barra, de CEO van GM, zei dat de samenwerking een enorme mijlpaal is die bijdraagt aan de vele voordelen van het rijden met een EV. Patti Poppe, CEO van PG&E, meende ook dat de stap de adoptie van elektrische auto's zou versnellen.

Stitch Fix verslaat winst,- en omzetramingen

Stitch Fix Inc. (NASDAQ: SFIX) aandelen daalden met 20% op dinsdag ondanks beter dan verwachte fiscale Q2 2022 resultaten. Het bedrijf rapporteerde een verlies van $0,28 per aandeel en een omzet van $517 miljoen in vergelijking met analistenramingen van een verlies van $0,31 per aandeel op een omzet van $515 miljoen.

Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen $485 miljoen en $500 miljoen onder de analistenprognose van $559 miljoen.

MongoDB biedt bullish verwachting voor het hele jaar

De aandelen van MongoDB Inc. (NASDAQ: MDB) stegen met 10% nadat het zijn winstresultaten over het vierde kwartaal overtrof en optimistische richtlijnen gaf. Het bedrijf rapporteerde een verlies van $1,25 per aandeel op een omzet van $266,5 miljoen in vergelijking met consensusschattingen van een verlies van $0,22 per aangepast aandeel op de omzet van $243,4 miljoen. Het bedrijf verwacht een verlies per aandeel van $0,51 tot $0,29 op een omzet tussen $1,15 en $1,18 miljard voor het hele jaar.

Shell verontschuldigt zich voor aankoop Russische ruwe olie

Oliegigant Shell heeft excuses aangeboden voor het kopen van sterk afgeprijsde Russische olie na kritiek van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba. Het bedrijf had 100.000 ton ruwe Oeral met korting gekocht, ondanks westerse sancties tegen Rusland voor de niet-uitgelokte invasie van Oekraïne.