Home » News » Marktoverzicht: deze drie aandelen zijn trending in acquisitierapporten

Marktoverzicht: deze drie aandelen zijn trending in acquisitierapporten

  • Ed Yardeni zegt dat de VS in stagflatie verkeert
  • Google wil Mandiant kopen en CD&R wil Cornerstone Building Brands kopen
  • Mede-oprichter van Chewy wil dat Bed Bath & Beyond het bedrijf splitst of verkoopt

Amerikaanse ruwe olie steeg maandag naar het hoogste punt in 14 jaar op $130 per vat, terwijl Washington blijft lobbyen voor een verbod op Russisch aardgas en olie, wat de bezorgdheid doet rijzen dat de ergste inflatie nog moet komen.

Yardeni Research-president Ed Yardeni vertelde CNBC's "Halftime Report" dat de VS momenteel in stagflatie verkeert vanwege de oorlog in Oekraïne. Nu de derde ronde van de vredesbesprekingen met Oekraïne en Rusland echter zonder voortgang is afgerond, verwacht Yardeni dat de Fed minder krachtig zal zijn in het aanpakken van de inflatie.

Google wil Mandiant overnemen voor 4,5 miljard dollar

De aandelen van Mandiant Inc. (NASDAQ: MNDT) stegen met 20% na een anonieme melding dat Google van Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) het cyberbeveiligingsbedrijf wil kopen voor $4,5 miljard. De verslaggever die het nieuws bracht, Josh Sisco, vertelde CNBC's "Closing Bell" dat de aankoop Google tot een grote concurrent van Microsoft Corp in de cloudbeveiligingssector zal maken.

Als de overname van $4,5 miljard doorgaat, zal dit de op één na grootste overname van Google tot nu toe zijn. Elke mogelijke deal kan echter worden onderworpen aan toezicht en regelgeving, gezien technologiebedrijven de afgelopen tijd te maken hebben gehad met antitrustcontroles.

CD&R om Cornerstone Building Brands te kopen

Cornerstone Building Brands Inc. (NYSE: CNR ) steeg met bijna 15% nadat Clayton, Dubilier & Rice LLC had aangekondigd dat het het bedrijf zou overnemen voor $5,8 miljard. De transactiekosten waarderen Cornerstone Building Brands op $24,65 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 16% vanaf de sluiting van vrijdag. De bedrijven verwachten de transactie in het tweede kwartaal af te ronden.

CD&R heeft al een belang van 49% in Cornerstone en nu zal het bedrijf de resterende uitstaande aandelen verwerven.

Mede-oprichter van Chewy wil dat Bed Bath & Beyond zijn bedrijf splitst of verkoopt

Aandelen van Bed Bath & Beyond Inc. (NASDAQ: BBBY) verloren 3,4% nadat Ryan Cohen, medeoprichter van Chewy Inc. (NYSE: CHWY), verklaarde dat het bedrijf zou moeten overwegen het bedrijf te verkopen als onderdeel van de rationalisatie van de bedrijfsstrategie. Cohen, die een belang van 9,8% heeft in de huishoudwinkel, zet vraagtekens bij de bedrijfsomslagstrategie van het bedrijf.

Volgens de brief die naar de raad van bestuur van het bedrijf werd gestuurd en werd gezien door WSJ, suggereerde Cohen dat het bedrijf zou moeten overwegen de Buybuy Bay-activiteiten te splitsen of het hele bedrijf te verkopen of de focus van de strategie te verkleinen en de juiste voorraad aan te houden om aan de vraag te voldoen.