Home » News » Marktoverzicht: zo reageerde de markt op de winst

Marktoverzicht: zo reageerde de markt op de winst

  • AstraZeneca koopt Alexion voor ongeveer $39 miljard en boekte in het vierde kwartaal een totale omzet van $12,01.
  • De aandelenkoersen van Mattel stegen met meer dan 12% nadat het bedrijf uitstekende financiële cijfers voor het vierde kwartaal had gepresenteerd.
  • Cummins Inc neemt Jacobs Vehicle Systems over

Aandelen AstraZeneca stijgen na geweldige Q4-resultaten

De aandelen van AstraZeneca (NASDAQ: AZN) groeiden met ongeveer 3% nadat het bedrijf beter dan verwachte financiële resultaten boekte over het vierde kwartaal. De veelbelovende financiële resultaten werden gedreven door de acquisitie van Alexion, een fabrikant van medicijnen voor zeldzame ziekten in de Verenigde Staten ter waarde van $39 miljard, en de sterke verkoop van het COVID-19-vaccin. Bovendien bedroeg de totale omzet van het bedrijf voor het vierde kwartaal $12,01 miljard, een stijging van 62% op jaarbasis.

Zynga rapporteert recordresultaten voor het vierde kwartaal

Zynga Inc. (NASDAQ: ZNGA), een toonaangevende aanbieder van sociale games, registreerde historische boekingen en totale inkomsten in het vierde kwartaal van 2021. De nettoboekingen van $727 miljoen van het bedrijf waren de beste die het ooit per kwartaal heeft geregistreerd, wat neerkomt op een stijging op jaarbasis van 4%. Het versloeg de consensusraming van $719 miljoen. De gemiddelde mobiele DAU's (dagelijkse actieve gebruikers) stegen met 3% en kwamen uit op 37 miljoen, terwijl de gemiddelde mobiele MAU's (maandelijkse actieve gebruikers) met 38% stegen en uitkwamen op 184 miljoen.

Mattel levert solide resultaten voor het vierde kwartaal

Na de aankondiging van uitstekende financiële resultaten over het vierde kwartaal, stegen de aandelenkoersen van Mattel (NASDAQ: MAT) met meer dan 12%. De totale omzet van het bedrijf bedroeg ongeveer $1,8 miljard, een stijging van 10% op jaarbasis.

De totale omzet overtrof ook de consensusschattingen van $1,65 miljard. De omzetstijging was het gevolg van een sterke groei van het bedrijf in het Noord-Amerikaanse segment.

Koersen Yum stegen met 2,2% nadat publicatie resultaten Q4

jammie! De aandelenkoersen van Brands ( NYSE: YUM ) stijgen met 2,2% na hoogste schattingen van de inkomsten. De totale inkomsten van het bedrijf kwamen uit op ongeveer $1,89 miljard, wat neerkomt op een stijging van 8% op jaarbasis en iets beter dan de consensusraming van $1,88 miljard. Bovendien voegde YUM BRANDS 1.689 bruto nieuwe eenheden toe. Het bedrijf voldeed echter niet aan de winstverwachtingen van analisten vanwege gecomprimeerde marges als gevolg van hogere kosten.

Cumins koopt Jacobs Vehicle Systems

Cummins Inc (NYSE: CMI) neemt Jacobs Vehicle Systems over en het bedrijf verwacht de deal tegen het einde van het jaar af te ronden. Cummins zal toegang krijgen tot Jacob's waardevolle nieuwe technologieën, die de ontwikkeling van de geavanceerde dieselmotor moeten helpen versterken.