Home » News » Microsoft bereikt marktwaarde van $3 biljoen

Microsoft bereikt marktwaarde van $3 biljoen

News Team

De aandelenmarktwaarde van Microsoft overschreed woensdag voor het eerst de mijlpaal van $3 biljoen en behield daarmee zijn plaats als ‘s werelds tweede meest waardevolle bedrijf, net achter Apple.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Apple-aandelen (NASDAQ: AAPL) strijden sinds het begin van het jaar om de eerste plaats als meest gekapitaliseerde aandeel op Wall Street, waarbij de iPhone-maker eerder dit jaar kortstondig zijn kroon verloor aan de softwaregigant. Januari.

De aandelen van Microsoft bereikten een recordhoogte van $405,63, een stijging van 1,7%, waardoor het bedrijf het marktkapitalisatieniveau van $3 biljoen kon doorbreken. De aandelen van Apple werden verhandeld tegen $195,50, een stijging van 0,3%, wat het volgens LSEG-gegevens een marktwaarde van $3,02 biljoen opleverde.

Gesteund door zijn investering in ChatGPT-maker OpenAI, wordt Microsoft algemeen gezien als een koploper in de race om marktdominantie bij de uitrol van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) onder andere technische zwaargewichten, waaronder Google-eigenaar Alphabet (NASDAQ: GOOGL), Amazon.com (NASDAQ: AMZN ), Oracle (NYSE:ORCL) en Facebook (NASDAQ: META ) eigenaar Meta Platforms.

Met behulp van de technologie van OpenAI heeft Microsoft nieuwere versies van zijn belangrijkste productiviteitssoftwareproducten en zijn Bing-zoekmachine uitgerold, die naar verwachting beter zal concurreren met het dominante zoekaanbod van Google.

Apple daarentegen wordt geconfronteerd met een afnemende vraag naar zijn iPhones, vooral in China, waar het bedrijf klanten zeldzame kortingen biedt om de verkoop te stimuleren, te midden van hevige concurrentie van binnenlandse rivalen zoals Huawei Technologies.

“Ik denk dat het AI-optimisme voor Microsoft is”, zegt Stifel-analist Brad Reback, eraan toevoegend dat Apple niet hetzelfde “duidelijke AI-verhaal” lijkt te hebben, gekoppeld aan zorgen over de groeicijfers en penetratie van de iPhone-verkoop.

De 54 analisten die de aandelen van Microsoft volgen, hebben een gemiddeld koersdoel van $425, een stijging ten opzichte van $415 een maand geleden, en hun gemiddelde aanbeveling is “kopen”, volgens LSEG-gegevens.

De aanloop van Wall Street naar recordhoogtes zal de komende weken op de proef worden gesteld als Amerikaanse technologiegerelateerde megacapbedrijven hun resultaten beginnen te rapporteren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-hits-3-trillion-market-value/