Home » News » Moet je Pfizer aandelen kopen na de winstoproep voor het vierde kwartaal van FY2021?

Moet je Pfizer aandelen kopen na de winstoproep voor het vierde kwartaal van FY2021?


Pfizer maakte eerder vandaag de kwartaalresultaten bekend en leverde over het algemeen indrukwekkende financiële resultaten op. De aandelenkoers daalde echter bij de opening omdat de vooruitzichten niet voldeden aan de verwachtingen.

Pfizer kreeg wereldwijde erkenning omdat het een van de eerste farmaceutische bedrijven was die een COVDI-19-vaccin ontwikkelde en leverde. Eerder vandaag rapporteerde het zijn financiële prestaties voor het vierde kwartaal van FY2021 en presenteerde het over het algemeen goede resultaten. De vooruitzichten bleven echter achter bij de verwachtingen en de aandelenkoers opende met een lager gat.

Desondanks herstelde de aandelenkoers zich tijdens de handelssessie. Moet je dan toch Pfizer-aandelen kopen?

Q4 FY2022 hoogtepunten inkomsten

Pfizer rapporteerde een kwartaalomzet van $23,8 miljard en overtrof alle componenten van zijn financiële prognose voor 2021. De vooruitzichten voor het fiscale jaar 2022 lagen echter iets onder de marktraming, wat de daling tot gevolg had. De markt verwachtte bijvoorbeeld een WPA van $ 6,71 in 2022, maar het bedrijf zei dat het een WPA verwacht tussen $ 6,35 en $ 6,55.

Hoe zit het met de waardering van Pfizer?

De aandelenkoers handelt tegen een K/W Non-GAAP-ratio voor de laatste twaalf maanden van 14,15, veel lager dan het gemiddelde in de sector van 31,91%. Tegen de huidige prijs wordt het bedrijf gewaardeerd op $ 297,48 miljard en heeft een ondernemingswaarde van $ 307,93.

Naast de aantrekkelijke K/W-ratio opereert Pfizer met een brutowinstmarge van 65,41%, 16,98% hoger dan de sectormediaan. Bovendien keert het bedrijf driemaandelijks dividend uit, met een dividendrendement op termijn van 3,01% en een uitbetalingsratio van 41,22%.

Wat zegt de technische anayse?

De technische analyse vraagt om voorzichtigheid. Aan de positieve kant kunnen bulls beweren dat de aandelenkoers momenteel horizontale ondersteuning test, en dit is dus een goede plek om de aandelen te kopen.

Aan de andere kant kan men een mogelijk hoofd-en-schouderpatroon niet negeren. Een dergelijk patroon duidt op een ommekeer, maar de aandelenkoers vond steun. Dus, hoewel ze boven de steun staan, hebben de bulls nog steeds een zaak.

De aandelenkoers van Pfizer is de afgelopen twaalf maanden met +52,38% gestegen en piekte op ongeveer $ 60 per aandeel in 2021. Recentelijk handhaafde Wells Fargo zijn koopadvies op de aandelenkoers van Pfizer met een koersdoel van $ 65.