Home » News » Nasdaq 100 prijsvoorspelling na de rally van vorige week

Nasdaq 100 prijsvoorspelling na de rally van vorige week

De Nasdaq 100-rally steeg deze week verder. Wat kunnen beleggers nu verwachten?

Aandelen in de Verenigde Staten hebben een groot deel van hun verliezen in 2022 goedgemaakt, ondanks het feit dat de Federal Reserve een verkrappingscyclus begon. Vooral de bullish run van de technologiesector is indrukwekkend, aangezien deze bijna 2.000 pips vanaf de dieptepunten kaatste.

Is dit slechts een bearmarket rally, of gaan aandelen naar een nieuw record?

Het technische plaatje geeft de voorkeur aan meer van hetzelfde

Vanuit technisch oogpunt ziet de Nasdaq 100-index er bullish uit. Zelfs de reeks lagere toppen is doorbroken en de bias is om minstens twee redenen bullish.

Ten eerste vormde de markt een bullish divergentie met de Relative Strength Index. Om precies te zijn, terwijl de technologiesector steeds nieuwe lagere dieptepunten vormde, bevestigde de RSI deze niet.

Ten tweede is er onlangs een einde gekomen aan een dalend wigpatroon. De uitbraak boven de bovenste trendlijn is een bullish resultaat en wijst op nog meer opwaartse kracht. Falling wedges worden vaak volledig gevolgd, en meestal voor minstens 50%.

De technische sector was oververkocht

De technologiesector was in 2022 oververkocht. Tijdens de COVID-19-pandemie hebben beleggers technologieaandelen gekocht en tegen het einde van vorig jaar was winstneming de naam van het spel. De recente daling in 2022 vertegenwoordigde de dip die veel beleggers verwachtten te kopen, en dat deden ze ook.

Aandelen blijven geboden ondanks toenemende verkrapping door de Fed

De Fed verhoogde de Federal Funds-rente en werd hawkish. Veel marktdeelnemers zijn van mening dat de Fed de rente veel sneller zal verhogen vanwege de hogere inflatie, en een renteverhoging van 50 bp moet niet worden uitgesloten tijdens de volgende Fed-vergadering.

Aandelen presteren doorgaans ondermaats tijdens een verkrappingscyclus, maar beleggers hebben weinig keuze gezien de kloof tussen de inflatie en de Federal Funds-rente. Met andere woorden, zelfs als de Fed op de volgende vergadering een renteverhoging van 50 bp doorgeeft, is het te weinig en te laat om een dergelijke hogere inflatie te bestrijden.

We mogen allemaal niet vergeten dat de Fed niet later in de tweede helft van 2021 geloofde dat de inflatie van voorbijgaande aard was. Wat we nu zien is niet alleen niet van voorbijgaande aard, maar stijgt veel sneller dan verwacht.

Samenvattend ziet de Nasdaq 100-index er bullish uit, ondanks dat de Fed een verkrappingscyclus begon.