Home » News » Nasdaq leidt aandelen hoger nadat Biden zich terugtrekt

Nasdaq leidt aandelen hoger nadat Biden zich terugtrekt

News Team

Amerikaanse aandelen stegen maandag, waarbij technologie voorop liep, toen beleggers de mogelijke gevolgen van het vertrek van president Joe Biden uit de presidentiële race inschatten.

De S&P 500 (^GSPC) won maar liefst 1%, terwijl de technologie-zware Nasdaq Composite (^IXIC) ongeveer 1,3% steeg, beide met hun grootste wekelijkse verliezen sinds april. De Dow Jones Industrial Average (^DJI) steeg 0,4% in de nasleep van de scherpe daling van de index op vrijdag.

Chip-zwaargewicht Nvidia (NVDA) leidde een breed gedragen tech-herstel na zware verliezen vorige week toen investeerders uit big-cap-namen stapten.

Beleggers observeren een veranderd politiek landschap nadat Biden zondag zijn herverkiezingsbod had afgeblazen en zijn vice-president, Kamala Harris, steunde om hem te vervangen als Democratische kandidaat. De politieke schok zou voor meer volatiliteit kunnen zorgen in een toch al gehavende aandelenmarkt, waardoor de aandacht zou worden afgeleid van de winstvloed van deze week en de belangrijkste inflatiecijfers.

De stap van Biden, hoewel niet onverwacht na weken van druk, wordt op Wall Street gezien als een uitholling van de kansen voor de Republikeinse kandidaat Donald Trump om een terugkeer naar het Witte Huis veilig te stellen. Dat zou kunnen leiden tot een lichte afbouw van de recente ‘Trump-handels’-weddenschappen op activa waarvan wordt aangenomen dat ze profiteren van een tweede Trump-presidentschap, zoals bitcoin, bankaandelen en hogere Amerikaanse obligatierentes. Het rendement op de benchmark 10-jaars staatsobligaties (^TNX) daalde maandag in de vroege uren.

Ondertussen staat het winstseizoen op het punt een versnelling hoger te schakelen, met een stroom van S&P 500-bedrijven die naar verwachting binnen een week zullen rapporteren, met als headliner Alphabet (GOOG), Tesla (TSLA) en Chipotle (CMG).

Deze resultaten zullen inzicht geven in de economie en de consument, vooruitlopend op het rapport van donderdag over het bbp over het tweede kwartaal en de update van vrijdag over de favoriete inflatiemaatstaf van de Federal Reserve, de Personal Consumption Expenditures (PCE) index.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nasdaq-leads-stocks-higher-after-biden-backs-out/