Home » News » Netflix-aandelen dalen door tegenvallende omzetverwachtingen en stappen over op het schrappen van lidmaatschapsstatistieken.

Netflix-aandelen dalen door tegenvallende omzetverwachtingen en stappen over op het schrappen van lidmaatschapsstatistieken.

News Team

De aandelen van Netflix (NFLX) daalden vrijdag met maar liefst 8% nadat het bedrijf een omzetvoorspelling voor het tweede kwartaal had gedaan die de schattingen niet had gehaald en had aangekondigd dat het zou stoppen met het rapporteren van driemaandelijkse abonneestatistieken die nauwlettend in de gaten worden gehouden door Wall Street.

Donderdag voorspelde Netflix een omzet van $9,49 miljard in het tweede kwartaal, een misser vergeleken met de consensusschattingen van $9,51 miljard.

Het bedrijf zei dat het vanaf volgend jaar zal stoppen met het rapporteren van driemaandelijkse lidmaatschapsaantallen, samen met de gemiddelde omzet per lid, oftewel ARM.

“Naarmate we onze prijzen en abonnementen hebben ontwikkeld van een enkele naar meerdere niveaus met verschillende prijspunten, afhankelijk van het land, heeft elk incrementeel betaald lidmaatschap een heel andere zakelijke impact”, aldus het bedrijf.

Netflix rapporteerde donderdag een winst over het eerste kwartaal die over de hele linie beter was, met nog eens ruim 9 miljoen abonnees in het kwartaal.

Het aantal abonnees van 9,3 miljoen overtrof de verwachtingen van 4,8 miljoen en volgde de netto 13 miljoen die de streamer in het vierde kwartaal toevoegde. Het bedrijf voegde in het eerste kwartaal van 2023 1,7 miljoen betalende gebruikers toe.

De omzet overtrof de consensusramingen van Bloomberg van $9,27 miljard en kwam uit op $9,37 miljard in het kwartaal, een stijging van 14,8% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, toen de streamer steunde op inkomsteninitiatieven zoals het harde optreden tegen het delen van wachtwoorden en het door advertenties ondersteunde niveau, in naast de recente prijsstijgingen voor bepaalde abonnementen.

De aandelen van Netflix vertoonden de afgelopen maanden een scheur, waarbij de aandelen momenteel aan de bovenkant van het bereik van 52 weken worden verhandeld. Wall Street-analisten hadden gewaarschuwd dat hoge verwachtingen die in de krant zouden verschijnen, een inherent risico voor de aandelenkoers zouden kunnen vormen.

De winst per aandeel (WPA) overtrof de verwachtingen in het kwartaal, waarbij het bedrijf een winst per aandeel van $5,28 rapporteerde, ruim boven de consensusverwachtingen van $4,52 en bijna het dubbele van de winst per aandeel van $2,88 die het in dezelfde periode vorig jaar rapporteerde. Netflix leidde in het tweede kwartaal naar een winst per aandeel van $4,68, vóór de consensusoproep van $4,54.

Ook de winstgevendheidscijfers waren sterk: de operationele marges bedroegen in het eerste kwartaal 28,1%, vergeleken met 21% in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf streefde eerder al naar een operationele marge van 24% voor het hele jaar 2024, nadat de maatstaf was gegroeid van 18% in 2023 naar 21%. Netflix verwacht dat de marges in het tweede kwartaal licht zullen dalen tot 26,6%.

De vrije kasstroom kwam in het kwartaal uit op $2,14 miljard, hoger dan de consensusverwachting van $1,9 miljard.

Ondertussen steeg ARM jaar op jaar met 1%, wat overeenkomt met de resultaten van het vierde kwartaal. Wall Street-analisten verwachten dat ARM later dit jaar zal aantrekken, omdat zowel de advertentie-tier-impact als de prijsstijgingseffecten zich manifesteren.

Op het gebied van advertenties stegen de lidmaatschappen op advertentieniveau met 65% op kwartaalbasis, na een opeenvolgende stijging van bijna 70% in het derde kwartaal van 2023 en het vierde kwartaal van 2023. Het advertentieplan is nu goed voor meer dan 40% van alle Netflix-aanmeldingen in de markten waarin het wordt aangeboden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/netflix-stock-sinks-on-disappointing-revenue-forecast-move-to-scrap-membership-metrics/