HomeNewsNike-aandelen kopen voor kwartaalcijfers fiscaal jaar 2022?

Nike-aandelen kopen voor kwartaalcijfers fiscaal jaar 2022?

Mircea Vasiu

Nike rapporteert later vandaag zijn financiële prestaties over het afgelopen kwartaal. De markt verwacht voor het kwartaal een winst per aandeel van $0,72.

Nike is een van de grote Amerikaanse bedrijven die deze week de kwartaalprestaties rapporteert. Later vandaag, na de reguliere beursuren, begint de winstoproep .

Deelnemers aan de financiële markten verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $0,72 en, afgaande op de prestaties in de laatste kwartalen, is de vooroordeel dat Nike de verwachtingen zal overtreffen.

Nike is een van de weinige bedrijven die het jaarlijkse dividend de afgelopen twee decennia elk jaar heeft verhoogd. Bovendien is het dividendrendement op termijn 0,93% en het dividendgroeipercentage over 5 jaar 11,27%.

Nike opereert met een brutowinstmarge van 45,98%, 28,18% hoger dan de sectormediaan. Ook overschrijdt de EBIT-marge van de afgelopen twaalf maanden de sectormediaan.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Nike?

Analisten zijn optimistisch over de aandelenkoers van Nike. Van de 99 analisten die de aandelen behandelen, hebben 92 koopaanbevelingen gedaan, en slechts één analist heeft een verkoopaanbeveling gegeven, terwijl 6 analisten neutrale beoordelingen hebben.

Onlangs handhaafde Telsey Advisory Group zijn koopadvies voor het Nike-aandeel met een koersdoel van $165 per aandeel. Deutsche Bank deed hetzelfde, met een nog hoger koersdoel van $173.

Hoe zit het met het technische plaatje?

De aandelenkoers bevindt zich in 2022 in een neerwaartse trend en is onlangs teruggekaatst door dynamische ondersteuning van de onderkant van een dalend kanaal. Het worstelt momenteel om uit het kanaal te breken, en het gebied van $140- $150 kan een cruciale rol spelen.

Dit is een gebied waar in het verleden een bearish vlag werd gevormd en die hoogstwaarschijnlijk weerstand zal bieden. Daarom moet elke close boven het cruciale gebied als bullish worden beschouwd, en het zou niet verbaasd moeten zijn om de aandelenkoers van Nike weer op het hoogste niveau te zien.

Nike wordt gewaardeerd op $207,53 miljard tegen de huidige beurskoers, en de ondernemingswaarde heeft $205,15 miljard bereikt. De omzet groeit jaarlijks met 21,05% en Nike heeft de afgelopen zes opeenvolgende kwartalen beter dan verwachte winst per aandeel geleverd.

Voor de fiscale periode die eindigt in mei 2022 verwachten beleggers een omzet van $46,90 miljard.