Home » News » Nvidia-aandelen stijgen naar nieuwe recordhoogten, terwijl Wall Street optimistisch blijft in afwachting van de winstcijfers.

Nvidia-aandelen stijgen naar nieuwe recordhoogten, terwijl Wall Street optimistisch blijft in afwachting van de winstcijfers.

22 October 2024 Door News Team

Het aandeel Nvidia (NVDA) sloot maandag op een recordhoogte, omdat analisten op Wall Street vasthielden aan hun positieve houding ten opzichte van het aandeel in aanloop naar de winstrapportage in november.

De aandelen van de toonaangevende fabrikant van AI-chips stegen met ruim 4% en sloten op $ 143,71 per aandeel.

De zet komt terwijl Wall Street-analisten hun Koop-ratings op het aandeel herhalen. Met een beroep op de sterke vraag naar kunstmatige intelligentie verhoogde Bank of America (BAC) vrijdag zijn koersdoel van $ 165 naar $ 190 (ga hieronder naar het gesprek met analist Vivek Arya van de Opening Bid-podcast), terwijl beleggingsonderzoeksbureau CFRA vorige week zijn koersdoel voor Nvidia verhoogde van $ 139 naar $ 160. Over het algemeen verwachten analisten dat aandelen de komende 12 maanden stijgen naar $ 148,37, volgens de consensusramingen van Bloomberg.

Naast de groei van de AI-markt in het algemeen, zei analist Vivek Arya van Bank of America dat Nvidia’s kracht in de enterprise AI-ruimte – d.w.z. zijn partnerschappen met bedrijven zoals Microsoft (MSFT) en Accenture (ACN) – een andere factor is die bijdraagt aan zijn hogere koersdoel. Arya zei dat “NVDA de partner van keuze is” voor enterprise AI-hardware en -software.

Wedbush-analist en Nvidia-stier Dan Ives gaf zondag in een bericht aan investeerders uiting aan dat sentiment. Hij schreef dat er sprake is van “een vloedgolf van bedrijfsuitgaven naarmate AI-use cases exploderen”, waarbij Nvidia de markt leidt.

Ives voorspelt dat de markt voor AI-infrastructuur tussen nu en 2027 vertienvoudigt, waarbij bedrijven in die periode 1 biljoen dollar aan kapitaalinvesteringen in AI zullen besteden.

“In een notendop, wij geloven dat het toneel is gezet voor tech-aandelen om nog eens 20% te stijgen in 2025, nu deze tech-bullmarkt net de volgende fase ingaat, aangevoerd door de AI-revolutie,” voegde Ives toe. “Naar onze mening, nu de Fed en Powell hun agressieve renteverlagingscyclus hebben gestart, blijft macro soft landing het pad, en blijven tech-uitgaven aan AI een generatie-uitgavencyclus die net begint de kusten van de techsector te bereiken.”

Ondanks een kortstondige daling vorige week en de angst voor een afname van de AI-uitgaven, zijn de aandelen van Nvidia de afgelopen week met bijna 3% gestegen en de afgelopen maand met meer dan 20%.

Nvidia CEO Jensen Huang heeft gezegd dat er een “krankzinnige” vraag is naar zijn AI-chips, die in datacenters door Big Tech-bedrijven worden gebruikt om generatieve kunstmatige intelligentiesoftware aan te drijven. Recent positief nieuws van de industriële partners van het bedrijf heeft ook AI-aandelen over de hele linie een boost gegeven, inclusief Nvidia. Micron (MU), dat geheugenchips levert die worden gebruikt in Nvidia’s GPU’s, en TSMC (TSM), dat Nvidia’s AI-chips produceert, overtroffen beide de verwachtingen van Wall Street in hun recente winstrapporten.

Volgens adviesbureau International Business Strategies, dat gegevens uit de sector bijhoudt, zal de markt voor AI-chips naar verwachting met 99% groeien in 2024 en met nog eens 74% in 2025.

Toch bestaat de kans dat zelfs de kleinste vertraging in de groei van Nvidia de aandelenkoers omlaag kan sturen, aangezien investeerders moeilijk tevreden te stellen waren tijdens de laatste reeks kwartaalrapporten van Big Tech.

Analisten van Wall Street die door Bloomberg worden gevolgd, verwachten dat Nvidia een winst per aandeel van $0,74 zal rapporteren in het derde kwartaal, een stijging van 84% ten opzichte van vorig jaar. Ze verwachten een omzetstijging van 83% tot $33,1 miljard.

Ongeveer 67 analisten hebben een Outperform-rating voor Nvidia-aandelen, terwijl zeven een Hold-rating hanteren en slechts één analist aanbeveelt om aandelen te verkopen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-soars-to-fresh-record-as-wall-street-stays-bullish-ahead-of-earnings/