Home » News » Nvidia Stock Earnings: NVDA-marktkapitalisatie stijgt met bijna $ 190 miljard doordat AI-chips de omzetverwachtingen verhogen

Nvidia Stock Earnings: NVDA-marktkapitalisatie stijgt met bijna $ 190 miljard doordat AI-chips de omzetverwachtingen verhogen

News Team

De aandelen van Nvidia (NVDA) stegen woensdag na sluitingstijd met 25% nadat de topmaker van GPU-chips die worden gebruikt in op kunstmatige intelligentie gebaseerde grote taalmodellen (LLM’s) zoals ChatGPT zijn omzetverwachtingen in het tweede kwartaal met bijna $ 4 miljard of 55% verhoogde. NVDA-aandelen stegen van een prijs van $ 105,38 om de post-market-sessie af te sluiten op een nieuw record van $ 381,08. Dit verhoogde de marktkapitalisatie van $ 755 miljard naar $ 944 miljard.

De maker van de grafische kaart rapporteerde in het eerste kwartaal een fiscale omzet van 7,2 miljard dollar, terwijl Wall Street had verwacht dat de terugval van halfgeleiders in het afgelopen jaar zou leiden tot een omzet van slechts 6,5 miljard dollar. De omzetslag was bijna 11% beter dan verwacht, maar nog steeds lager dan de $ 8,3 miljard in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De NASDAQ verloor tijdens de reguliere sessie van woensdag 0,6% omdat de markten zich zorgen maakten over het gebrek aan beweging in debatten over het schuldplafond, terwijl de S&P 500 en de Dow meer dan 0,7% verloren. De veelbekeken Snowflake rapporteerde ook stervende resultaten die zijn aandeel met meer dan 12% deed dalen. De enthousiaste resultaten van Nvidia kunnen het marktverhaal voor de rest van de week volledig herschrijven. Concurrenten zoals Advanced Micro Devices (AMD) zagen ook hun aandelenkoersen na de beurs omhoog schieten.

Nvidia-inkomstennieuws: NVDA voegt $ 189 miljard toe aan marktkapitalisatie met grote omzet, winst overtreft

Nvidia rapporteerde ook een forse winstmarge in het kwartaal. De aangepaste winst per aandeel van $ 1,09 versloeg de analistenconsensus met 18,5%. Het bedrijfsresultaat steeg met 37% ten opzichte van het meest recente kwartaal en het nettoresultaat steeg tegelijkertijd met 25%.

Nvidia’s altijd geanimeerde CEO en oprichter, Jensen Huang, was in topconditie. Uit zijn verklaringen blijkt duidelijk waarom de markt elk woord van hem opeet. De markt lijkt alleen te geven om kunstmatige intelligentie en generatieve AI, en Nvidia is de pick-and-shovels-benadering om in de ruimte te investeren. Bijna alle meest gewilde chips voor de vermeende AI-revolutie zijn in handen van Nvidia.

“Een biljoen dollar aan geïnstalleerde wereldwijde datacenterinfrastructuur zal overgaan van algemeen gebruik naar versneld computergebruik terwijl bedrijven racen om generatieve AI toe te passen in elk product, elke dienst en elk bedrijfsproces”, zei Huang tijdens de inkomstenoproep. “Onze hele datacenterfamilie van producten – H100, Grace CPU, Grace Hopper Superchip, NVLink, Quantum 400 InfiniBand en BlueField-3 DPU – is in productie. We vergroten ons aanbod aanzienlijk om aan de stijgende vraag ernaar te voldoen.”

Over datacenters gesproken, dat segment behaalde in het eerste kwartaal een omzet van $ 4,3 miljard, 14% meer dan de resultaten van vorig jaar. Dit is belangrijk omdat Nvidia het afgelopen jaar een algemene verslechtering van zijn datacenteractiviteiten zag, waarover analisten destijds opmerkten. Die regenachtige dagen lijken nu voorbij.

Bovendien zorgde een ander zwaar getroffen segment – gaming – voor een nieuwe ommekeer. Gaming-inkomsten van $ 2,24 miljard stegen met 22% ten opzichte van het meest recente kwartaal toen distributeurs hun schappen begonnen aan te vullen.

In het Professional Visualization-segment steeg de omzet met 31% op kwartaalbasis, terwijl de omzet in Automotive met 114% op jaarbasis steeg. Het hele kwartaal was fenomenaal en Nvidia voegde tijdens de handel na sluitingstijd ongeveer $ 189 miljard aan marktkapitalisatie toe.

Het werd echt wild toen Nvidia voor $ 11 miljard aan verkopen zorgde tijdens het huidige kwartaal, het tweede fiscale kwartaal dat in juli eindigde. Vóór de winstoproep had Wall Street 7,1 miljard dollar verwacht. Bijna $ 4 miljard lijkt in de afgelopen 90 dagen in beeld te zijn gekomen.

Nvidia-voorraadprognose

Nvidia heeft een nieuw record bereikt. De aandelen stegen na uren met ongeveer 23% tot $ 375, veel hoger dan het vorige record ooit van $ 246,47 in november 2021. De Relative Strength Index (RSI) is nu sterk overbought en het aandeel moet tot rust komen. Deze opwinding is echter voelbaar. Alleen al deze inkomsten zullen donderdag waarschijnlijk een brede marktomkering stimuleren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-earnings-nvda-market-cap-rises-nearly-190-billion-as-ai-chips-boost-revenue-guidance/