Home » News » Old Mutual-aandelen zinken na sombere verwachtingen in de eerste helft

Old Mutual-aandelen zinken na sombere verwachtingen in de eerste helft

News Team

Old Mutual Ltd waarschuwde woensdag dat de winst voor de eerste helft van 2023 zou kunnen dalen als gevolg van de moeilijke operationele omstandigheden.

De Anglo-Zuid-Afrikaanse financiële dienstverlener verwacht voor de zes maanden eindigend op 30 juni een winst per aandeel tussen 86,0 randcent en 107,4 cent, vergeleken met 106,8 cent een jaar eerder.

De totale winst per aandeel zal naar verwachting tussen 3.884 cent en 4.834 cent uitkomen, tegenover 4.749 cent.

De aandelen in Old Mutual daalden woensdagochtend in Johannesburg met 6,5% tot ZAR 11,93. In Londen daalden ze met 6,3% naar 50,20 pence.

De schattingen van Old Mutual hebben de totale winst aangepast tot boven de 20% ten opzichte van de vergelijkbare periode als gevolg van een stijging van het beleggingsrendement voor aandeelhouders als gevolg van hogere rentetarieven en een herstel op de aandelenmarkten.

De totale winst is hoger dan de aangepaste totale winst, aangezien de gecorrigeerde totale winst de winst uit activiteiten in Zimbabwe en aanpassingen voor boekhoudkundige mismatches buiten beschouwing laat.

Boekhoudkundige mismatches omvatten afdekkingsmismatchverliezen die voortvloeien uit de overgang van de gegarandeerde productgerelateerde hedgingprogramma’s.

De financiële dienstverleningsgroep verwacht dat de bedrijfsresultaten binnen de bandbreedte van 7% negatief tot 13% positief zullen liggen als gevolg van goede operationele prestaties die werden getemperd door aanhoudende “negatieve persistentie” met kortetermijn “persistency-voorzieningen” in zijn Mass & Foundation Cluster. segment.

Old Mutual verwacht op 27 september de tussentijdse financiële resultaten bekend te maken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/old-mutual-shares-sink-after-downbeat-first-half-guidance/