Home » News » PayPal-aandelen stijgen te midden van een bredere marktstijging

PayPal-aandelen stijgen te midden van een bredere marktstijging

News Team

Maandag beleefden de aandelen van PayPal (NASDAQ: PYPL) een aanzienlijk herstel en stegen met 2,24% naar $57, na een tweedaagse inzinking. Deze rally presteerde beter dan de kleine daling van 0,07% van Apple (NASDAQ: AAPL) en overtrof de groei van de Cl C- en Cl A-aandelen van Alphabet (NASDAQ: GOOGL) Inc., die respectievelijk met 1,38% en 1,26% stegen. Deze heropleving van de prestaties van PayPal viel samen met een bredere marktstijging die maandag werd waargenomen. Belangrijke indices zoals de S&P 500 en Dow Jones stegen ook aanzienlijk, met stijgingen van 1,06% en 0,93%.

De slotkoers van PayPal blijft $35,62 lager dan het jaarlijkse hoogtepunt van $92,62, dat in november 2022 werd vastgesteld. Desondanks is het belangrijk op te merken dat de marktkapitalisatie van PayPal op een robuuste 62,59 miljard USD staat, volgens de realtime statistieken van InvestingPro. De koers/winstverhouding van het bedrijf bedraagt 15,78, wat wijst op een gunstige waardering ten opzichte van de winst. Bovendien wordt verwacht dat de aangepaste koers-winstverhouding van het bedrijf voor het tweede kwartaal van 2023 15,95 zal bedragen, wat wijst op stabiele winstvooruitzichten.

Hoewel de aandelenkoers van PayPal een stijging kende, bleef het handelsvolume achter bij het gemiddelde, wat wijst op een mogelijk gebrek aan deelname van investeerders of handelaars aan deze rally. Interessant genoeg komt dit op een moment dat het management van PayPal op agressieve wijze aandelen heeft teruggekocht, aldus InvestingPro Tips. Dit zou kunnen duiden op een sterk geloof in de intrinsieke waarde en toekomstperspectieven van het bedrijf.

Terwijl de markt zich blijft ontwikkelen, valt nog te bezien hoe de aandelen van PayPal de komende dagen en weken zullen presteren. Toch lijkt de financiële gezondheid van het bedrijf solide, met een gezonde omzetgroei van 8,21% en een brutowinstmarge van 41,3% volgens gegevens van InvestingPro. Bovendien wordt verwacht dat het bedrijf dit jaar een groei van de nettowinst zal zien, wat een positief teken is voor potentiële investeerders, zoals benadrukt door InvestingPro Tips.

De aandelen van het bedrijf hebben de afgelopen zes maanden een klap gekregen en handelen in de buurt van het laagste punt in 52 weken. Maar analisten voorspellen dat het bedrijf dit jaar winstgevend zal zijn en dat de aandelen tegen een lage koers/winstverhouding worden verhandeld in verhouding tot de winstgroei op de korte termijn. Dit, in combinatie met het feit dat PayPal een prominente speler is in de financiële dienstverlening, zou het een potentieel aantrekkelijke investeringsoptie kunnen maken.

Voor meer inzichten en tips zoals deze kunt u overwegen het InvestingPro-product te bekijken dat aanvullende tips biedt, dat hier beschikbaar is. Het platform biedt momenteel nog elf tips voor PayPal, die een uitgebreide analyse bieden voor weloverwogen investeringsbeslissingen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/paypal-shares-rally-amid-broader-market-surge/