Home » Aandelen » PayPal kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe PayPal (PYPL) aandelen te kopen in België 2024

PayPal logo
PayPal (PYPL)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Tony Loton Bijgewerkt: 21 March 2023

Bijna iedereen heeft wel van PayPal, de internationale online betalingsverwerker, gehoord, want je hebt het misschien in het verleden wel gebruikt om online aankopen te betalen. Maar wist je bijvoorbeeld dat Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, een vroege investeerder was van PayPal? Met andere woorden, weet je genoeg over dit bedrijf om een weloverwogen beslissing te nemen over het kopen van de aandelen?

In dit artikel presenteren we een korte geschiedenis van PayPal, het bedrijfsmodel en de prestaties, zodat je eventueel met vertrouwen PayPal aandelen kunt kopen. En we vergroten dat vertrouwen door ook enkele van de essentiële basisprincipes van investeren te behandelen.

Hoe Je PYPL Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om PayPal-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over PayPal

Om PayPal goed te begrijpen, moet je de geschiedenis, bedrijfsstrategie, inkomstenstromen en recente prestaties kennen.

De geschiedenis van PayPal

Het softwarebeveiligingsbedrijf Confinity werd in 1998 opgericht door Peter Thiel, Luke Nosek en Max Levchin. Omdat het oorspronkelijke bedrijfsmodel niet slaagde, richtte het bedrijf zich opnieuw op het elektronische betalingssysteem PayPal dat in 1999 werd gelanceerd. Confinity fuseerde met Elon Musk's X.com, de financiële dienstverlener die vervolgens zijn eigen internetbankieren stopte om zich op PayPal te concentreren. Het gecombineerde bedrijf werd in 2001 omgedoopt tot PayPal en werd in 2002 beursgenoteerd met het tickersymbool PYPL.

PayPal werd in 2002 door eBay gekocht en werd de standaardbetaalmethode voor eBay aankopen. In 2015 werd het een afzonderlijk beursgenoteerd bedrijf: PayPal Holdings. Nadat de lopende overeenkomst in 2020 was geëindigd kondigde eBay aan dat PayPal niet langer als voorkeursbetaalmethode zou worden gepresenteerd.

PayPal heeft sinds 2015 het digitale geldtransferbedrijf Xoom en de Zweedse betalingsverwerker iZettle overgenomen.

Wat is de strategie van PayPal?

De strategie van PayPal is in drie fasen geëvolueerd, zoals beschreven door voormalig eBay CEO Meg Whitman:

 • In fase 1 concentreerde het bedrijf zich op het verhogen van de inkomsten van kopers van eBay-veilingen (die geen creditcardgegevens aan verkopers hoefden te onthullen) en verkopers (die anders niet in aanmerking zouden komen om creditcardbetalingen aan te nemen).
 • In fase 2 probeerde PayPal geld te verdienen door rente te verdienen over het geld dat op zijn rekeningen was gestort, maar toen richtte het zich weer op het verdienen van geld uit servicekosten aan zakelijke klanten.
 • In fase 3 richtte het bedrijf zijn Merchant Services-businessunit op om betalingsoplossingen buiten eBay om te verdienen.

Hoe verdient PayPal geld?

PayPal verdient voornamelijk geld door kosten tot 2,9% (plus $ 0,30) in rekening te brengen voor het verkopen van artikelen. De andere manier waarop het geld verdient, is door rente te verdienen over geld dat op de rekeningen van klanten staat.

Hoe heeft PayPal de afgelopen jaren gepresteerd?

We zullen de prestaties van PayPal als bedrijf presenteren als we de fundamentele analyse uitvoeren in de volgende secties van dit artikel. Laten we ondertussen eens naar de prijsgrafiek kijken om te zien hoe het aandeel heeft gepresteerd vanuit een technisch perspectief.

Tegen 2021 was de aandelenkoers van PayPal meer dan acht keer hoger dan bij de beursgang van het bedrijf in 2015:

PayPal prijsgrafiek (bron: Yahoo! Finance)

De opwaartse trend zal vroege beleggers blij hebben gemaakt, en slimme handelaren zouden onderweg hebben kunnen profiteren van een zekere mate van volatiliteit. Beide typen marktpartijen kunnen hier in de toekomst van profiteren.

Fundamentele analyse van PayPal

De fundamentele analyse is van groot belang bij het beoordelen van de waarde van een bedrijf voor investeringsdoeleinden. Als de intrinsieke waarde van een bedrijf groter is dan de huidige marktkapitalisatie, moet je het kopen. Dit is de benadering van legendarische 'value beleggers' zoals Warren Buffett.

Laten we een analyse van PayPal aandelen uitvoeren om te zien of het de moeite waard is om de huidige aandelenkoers te betalen voor een aandeel. De uitgangspunten zijn bij deze analyse belangrijker dan de daadwerkelijke bedragen omdat de cijfers op het moment dat je dit leest misschien niet meer hetzelfde zijn.

PayPal inkomsten

We hebben al aangegeven hoe PayPal geld verdient. Hoeveel geld het verdient - voordat de kosten zijn afgetrokken om tot het winstcijfer te komen - is het 'inkomstencijfer' van het bedrijf dat ook wel de 'bovenste regel' kan worden genoemd, omdat het meestal wordt weergegeven als de bovenste regel van de winst- en verliesrekening van het bedrijf.

De omzet van PayPal voor de vier jaar voor 2020, en de inkomsten over de laatste twaalf maanden (TTM) op het moment van schrijven, zijn als volgt. Je kunt zien dat de omzet van het bedrijf elk jaar is gestegen.

Bron: Yahoo! Finance

Winst per aandeel van PayPal

Waar komt het op neer bij het kopen van PayPal aandelen? Letterlijk, de onderste regel van de resultatenrekening van een bedrijf is het winstcijfer dat ook wel de nettowinst kan worden genoemd. Uiteraard ben je geïnteresseerd in de winst van PayPal, maar je bent meer geïnteresseerd in jouw aandeel in de winst dan in het totale winstbedrag. Daarom wil je de winst per aandeel (EPS) weten, die wordt berekend als je de totale winst deelt door het aantal uitstaande aandelen.

Je hoeft de WPA niet zelf te berekenen, aangezien deze via veel online bronnen beschikbaar is. Het EPS cijfer van PayPal voor de vier jaar van 2017 (rechts) tot 2020 (links) is als volgt. Het is bemoedigend dat de EPS is gestegen.

Bron: Yahoo! Finance

K/W-verhouding van PayPal

Als belegger betaal je voor jouw aandeel in de winst van een bedrijf door aandelen te kopen. Wat dan belangrijk is, is de prijs die je betaalt voor de inkomstenstroom. Dit kan worden uitgedrukt als de koers-winstverhouding (P/E) die wordt berekend als de aandelenkoers is gedeeld door de winst per aandeel.

Op het moment van schrijven is PayPal's twaalf maanden (TTM) P/E 69,03, wat betekent dat het bedrijf 69 jaar nodig zou hebben om genoeg geld te verdienen om je investering terug te betalen. Dit klinkt hoog, en dat is het ook, maar het is niet zo hoog als sommige aandelen zoals Tesla, die op het moment van schrijven een K/W van 399 heeft. Volgens deze maatstaf zijn PayPal aandelen op het moment van schrijven vijf keer meer waard dan Tesla aandelen.

Hoewel aandelen met lagere K/W-verhouding aantrekkelijker worden geacht dan aandelen met hogere ratio's, kunnen de hogere ratio's gerechtvaardigd zijn als de winst van een bedrijf in de toekomst naar verwachting exponentieel zal stijgen.

Dividendrendement van PayPal

De inkomsten van een bedrijf kunnen investeerders op twee manieren ten goede komen: ze kunnen terug in het bedrijf worden geploegd om de waarde (en aandelenkoers) te verhogen of ze kunnen worden uitgekeerd aan aandeelhouders in de vorm van dividenden, of beide. Als groeiaandeel heeft PayPal nooit dividend uitgekeerd, dus het dividendrendement is hier niet aanwezig.

Cashflow van PayPal

Als PayPal ooit dividend zou uitkeren, zou het dat doen uit zijn vrije kasstroom, wat ook het geld is dat het bedrijf beschikbaar heeft om te betalen voor uitbreiding of om schulden af te betalen. Met $ 4,9 miljard was de vrije kasstroom van PayPal in 2020 veel hoger dan het bedrag van $ 1,8 miljard uit 2017.

Waarom PayPal aandelen kopen?

Vanuit technisch oogpunt is PayPal een aantrekkelijk aandeel als je denkt dat de trend het belangrijkste is. Je kunt overwegen om een beschermende stoporder aan je belegging te koppelen voor het geval het aandeel sterk daalt, maar pas op dat de volatiliteit van dit aandeel ertoe kan leiden dat je zonder goede reden tijdelijk uit je belegging stapt met deze order.

Fundamenteel gezien heeft PayPal al enkele jaren te maken met stijgende inkomsten en stijgende winst per aandeel. Hoewel deze factoren aantrekkelijk zijn voor beleggers, moet je er rekening mee houden dat alle inkomsten terug in het bedrijf worden geploegd, zodat je geen dividendinkomsten uit dit aandeel krijgt.

Tip van een expert voor het kopen van PayPal-aandelen

Hoewel de koers van het PayPal aandeel sinds de IPO van 2015 in een meerjarige opwaartse trend zit, is deze onderhevig geweest aan een volatiliteit van 20% (of meer). Dit geeft beleggers kansen om in de dips te kopen en biedt speculatieve handelaren mogelijkheden om op de korte termijn winsten te maken.
- Tony Loton
Koop vandaag nog PayPal aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je PayPal aandelen koopt

Beslissen om te investeren in PayPal aandelen gaat niet alleen over het begrijpen van het bedrijf, zoals we hieronder uitleggen. Het gaat ook om het begrijpen van de basisprincipes van beleggen, het verstandig kiezen van je broker, bepalen hoeveel je wilt beleggen en beslissen hoe lang je wilt beleggen.

1. Begrijp het bedrijf

Als je ooit PayPal hebt gebruikt als individuele of zakelijke koper of verkoper bij eBay, of om internationale zaken af te handelen, heb je een idee of dit bedrijf succesvol kan blijven. Anders gezegd, als jij gezworen had om PayPal nooit meer te gebruiken vanwege een ongunstige gebeurtenis, hadden andere klanten tot dezelfde conclusie kunnen komen. Dit is wat succesvolle belegger Peter Lynch bedoelt als hij het heeft over beleggen in (of vermijden) van bedrijven op basis van je persoonlijke ervaringen.

Aangezien het begrijpen van een bedrijf als consument echter subjectief is, moet je, zoals eerder besproken, ook een objectieve fundamentele analyse uitvoeren.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Je hebt dus besloten dat PayPal aandelen een goede investering zouden zijn. Maar weet je wat beleggen eigenlijk inhoudt: wat het betekent om aandeelhouder te zijn, hoe je financiële websites gebruikt om aandelen te onderzoeken en hoe je het online of mobiele handelsplatform van een broker beheert? Deze handleiding en eventuele andere handleidingen op onze website kunnen je helpen de basisprincipes van beleggen te begrijpen.

3. Kies zorgvuldig je broker

Om PayPal aandelen of andere aandelen te kopen, heb je een broker nodig.

Het belangrijkste om te controleren is dat de broker goed is gereguleerd in jouw rechtsgebied; bijv. gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK. Dit betekent dat je mogelijk beschermd bent tegen faillissementen van brokers: in het VK tot £ 85.000 dankzij het Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Als je aandelen verhandelt via spread bets of contracts for difference (CFD's) met hefboomwerking, kan regelgeving je ook bescherming bieden tegen een negatief saldo, wat betekent dat je niet meer geld kunt verliezen dan je ooit op je rekening hebt gestort.

Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de tariefstructuren van rivaliserende brokers, klantenondersteuning en de aangeboden markten. Bij veel brokers kun je kennismaken met hun handelsplatforms door een tijdje te oefenen met virtueel geld op een demo-account. Dit zal je helpen de kneepjes van het vak te leren, maar het zal je niet blootstellen aan de emotionele hoogte- en dieptepunten van winsten en verliezen en hoe die je stemming kunnen beïnvloeden.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Twee van de gouden regels voor beleggen zijn:

 1. Investeer nooit geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen of dat je op korte termijn nodig hebt
 2. Wed nooit op één paard, op een enkel aandeel dat failliet zou kunnen gaan; diversifieer in plaats daarvan je bezit

Er is nog een derde regel, leen namelijk nooit geld om te investeren. Dit is precies wat handelaren doen als ze transacties met hefboomwerking plaatsen, maar is alleen voor ervaren handelaren, want het kan je ruïneren.

Als je een bedrag hebt om te beleggen, kies dan tenminste tien aandelen of andere activa om het in te beleggen, met elk 10% van je geld. Het zou nog beter zijn om meer aandelen te kiezen en ervoor te zorgen dat ze niet gecorreleerd zijn (dat ze niet allemaal in dezelfde sector zitten).

Als je het je kunt veroorloven om slechts een klein bedrag per maand te investeren, kun je in de loop van de tijd diversifiëren - in plaats van over activa - door middel van bijvoorbeeld dollar cost averaging, om zo je aankoopprijs te middelen.

5. Bepaal een doel voor je investering

Je tijdschema voor het investeren bepaalt in welk soort aandelen je wilt beleggen; bijv. groeiaandelen voor speculatie op korte termijn of waardeaandelen die dividend uitkeren voor langetermijninvesteringen. Je tijdschema bepaalt ook of je wilt handelen via spread bets met hefboomwerking en CFD's of wilt beleggen via een fiscaal voordelige rekening zoals de Stocks & Shares ISA of Self-Invested Personal Pension (SIPP).

Dus, ben je aan het sparen voor je pensioen, de hbo-opleiding van je kind of speculatief plezier op korte termijn? Dat zijn dingen die je je af moet vragen voordat je in PayPal aandelen investeert.

De bottom line bij het kopen van PayPal-aandelen

Nu is het tijd om samen te vatten wat je van deze handleiding hebt geleerd.

Een van de eerste investeerders in de baanbrekende betalingsverwerker PayPal was Elon Musk, die vervolgens andere industrieën, zoals die van elektrische voertuigen, op zijn kop zette (als CEO van Tesla). Hoewel PayPal jarenlang de belangrijkste betalingsverwerker was voor eBay, is het nu een onafhankelijk bedrijf. PayPal heeft sinds de beursgang al vele jaren stijgende inkomsten, een groeiende winst per aandeel en een stijgende aandelenkoers. Het bedrijf keert echter geen dividend uit.

Als je nu klaar bent om in PayPal aandelen te beleggen, kun je je aanmelden voor een rekening voor aandelen van een broker, PayPal zoeken in de gecategoriseerde lijst met aandelen en een order plaatsen om te kopen tegen een genoteerde prijs (marktorder) of de maximale prijs die je bereid bent te betalen (limietorder).

Als je op dit moment nog niet klaar bent om te beginnen met beleggen, kun je onze andere handleidingen lezen om meer vertrouwd te raken met beleggen, en misschien een begin maken met oefenen via een demo-account van een broker.

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. PayPal Holdings is sinds 2015 genoteerd op de Nasdaq onder aandelensymbool PYPL.

 2. Hoewel PayPal zijn aandeelhouders heeft beloond met grote rendementen als het gaat om kapitaalgroei, heeft het inkomensinvesteerders nooit met dividenden beloond. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien bijna negentig procent van de S&P 500 aandelen geen dividend uitkeren. Het is daarom onwaarschijnlijk dat PayPal dat op korte termijn zal gaan doen.

 3. Een manier om je PayPal investering te beschermen, is door een stop loss order te plaatsen, om je inleg automatisch te verkopen tegen een bepaalde prijs voordat het een groot verlies wordt. Zodra je positie winstgevend is, kun je je stoporder op een hoger niveau zetten om een deel van je winst te beschermen. Pas op dat je je stoporder niet te hoog instelt op dit volatiele aandeel.

 4. Diversificatie is essentieel om je portefeuille als geheel te beschermen. Beleggen in tien verschillende bedrijven is minder riskant dan al je geld in één aandeel steken. Diversifieer nog meer over andere niet-gecorreleerde activa (zoals goud) die normaal gesproken niet tegelijkertijd met je andere aandelen dalen.

 5. Technische analyse - wat inhoudt dat je op zoek bent naar opvallende patronen in prijsgrafieken - kan op elk aandeel worden toegepast als aanvulling op de fundamentele analyse. Beleggers gebruiken vaak fundamentele analyse om te beslissen welke aandelen ze moeten kopen, en technische analyse om te beslissen wanneer ze ze moeten kopen.

 6. PayPal wordt beschouwd als een groeiaandeel, wat betekent dat de hoge K/W-ratio wordt gerechtvaardigd door de enorme stijging van de inkomsten die beleggers in de komende jaren verwachten.